HAMAR: Fire minutter før slutt klarte til slutt Rick Nash å redde vertsnasjonen.
Kan slå Latvia
Han fosset forbi alle de norske spillerne, som hadde bein fulle av mjølkesyre.

Pål Grotnes hadde akkurat reddet skudd nummer 50.
Men så var det altså slutt.
De norske gutta sto fram på en herlig måte, og sjøl om det ble tap, ga dette helt sikkert sjøltillit foran kampen mot Latvia søndag.
Den kampen kan Norge vinne.
- Norge har kjempegode sjanser til å slå Latvia, sa Åge Ellingsen på NRK sent i går kveld. - Vi må spille på samme måte mot Latvia. Norge skal ikke føre spillet. Da kan vi vinne, sa Espen Shampo Knutsen.

Heldig på første
Som ventet banket Canada på fra første sekund. Hjemmelaget sto bokført med 131 VM-skudd på mål før denne kampen..

Og det kom flere.
De førte kampen, og etter 9.32 satt pucken i mål bak Pål Grotnes. Men det var en heldig scoring. For pucken spratt ut fra vantet, og etter at den stusset innom et par skøyter og ei kølle, havnet gummiskiva hos Mike Green, som scoret.
Da satt Kaunismäki i utvisningsboksen.

Klasse fra Hansen
Mange trodde at dette var det første av mange Canada-mål, men Norge holdt unna, og var flinke foran Pål Grotnes.

Hjemmenasjonen vant skuddstatistikken 14-3 i 1. perioden.
I midtperioden dro Norge på seg hele fem utvisninger, og det ble mange tunge bein etter hvert.
Og det ble mye spilletid på få spillere, men de spilte klokt, og lot Grotnes se utgangen på skuddene stort sett hver gang.
Da er Norges målvakt god.
Og det var nesten uvirkelig å se på da Mads Hansen stresset kanadiske backer på blålinja. Så kom en feil, og Hansen fikk trampe mot målet men av backene i hælene.
I stedet for å prøve et skudd, dro Brynäs-spilleren vekk målvakt Leclaire i det kanadiske målet, og la pucken iskaldt i mål.
Det var en avslutning av klasse.
Verdensklasse.
Og målet kom i undertall.

Hadde sjansen
Norge hadde sjansen lenge i overtall i 3. periode, men fikk aldri etablert noe skikkelig overtallsspill.

De kom ikke til noen store sjanser. De kanadiske spillerne var også flinke til å gå på skøyter og stresse nordmennene.
Etter hvert klarte heller ikke dommerne å stå i mot presset fra hjemmepublikummet. Harald Bastiansen gikk ned for telling en meter fra den ene hoveddommeren, som ikke vurderte å rekke armen i være.
Så kom altså avgjørelsen.
Men VM er langt fra over.
Det kan fortsatt bli kvartfinale.
Som eventuelt kan sammenlignes med juleaften for det norske hockeylandslaget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.