• Stjerne: Canadiske Matthew Lombardi er tilbake fra langtidsskade og er klar til CHL-spill.
  • Sjefen: Chris McSorley er både trener og eier i Geneve-Servette.

Genève-Servette, med et budsjett på rundt 100 millioner norske kroner, tar imot HA-sporten i beskjedne klubblokaler i fjerde etasje i en sliten forretningsgård. Hjemmearenaen ligger tre steinkast unna.

Klaus Binder Arena, landets første ishall, stod ferdig i 1958 og er vesentlig mindre jålete enn Rolex’ lokaler rett over veien..

– Vi har ventet på ny hall siden 2004. Planene og tegningene er klare, men det er ennå ikke blitt bestemt hvor den skal stå. Prislappen på rundt 800 millioner kroner skal deles på staten, Genève og en nabokommune, sier pressesjef Pascal Aeberhardt.

Penger viktig

Den samme pressesjefen er ikke i tvil om hvorfor utenlandske spillere velger den sveitsiske ligaen.

– Det er kun russiske KHL som betaler mer enn vi gjør, slår han fast og mener penger er ligaens aller beste argument når de skal hente stjerner fra andre land.

Og lista over goder en utenlandsk spiller får er både lang og innholdsrik.

➤ Kontrakt med personlige lønnsbetingelser.

➤ Leilighet – klubben betaler.

➤ Bil – klubben betaler.

➤ Plass på internasjonal skole/barnehage til ungene – klubben betaler så klart.

➤ Alle spillerne i Sveits må være forsikret – klubben betaler.

➤ Spilleren må skatte av inntekten – klubben betaler også den.

– Det betyr at ligaens utlendinger må fylle bensin på bilen og fylle opp kjøleskapet. Resten fikser klubben, forteller mediesjefen.

Stiller krav

Med slike vilkår er det heller ikke merkelig at klubben har høye krav til klubbens fem utlendinger (kun fire på isen per kamp).

– De skal være best i ligaen og helst score masse mål, være viktige i over- og undertall og stå fram i tette og viktige kamper.

For et par år siden var Patrick Thoresen ønsket av Storhamars sveitsiske CHL-motstander, men Hamar-gutten valgte å bli i KHL.

– Vi kan ikke matche tilbudene fra russisk hockey, men Patrick har gjort suksess i Sveits tidligere, understreker, Aeberhardt

Ingen norske spillere har spilt kamper for det sveitsiske laget som har penger, men fortsatt ingen seriemesterskapspokaler i premieskapet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00