• Stjerne: Canadiske Matthew Lombardi er tilbake fra langtidsskade og er klar til CHL-spill.
  • Sjefen: Chris McSorley er både trener og eier i Geneve-Servette.

Genève-Servette, med et budsjett på rundt 100 millioner norske kroner, tar imot HA-sporten i beskjedne klubblokaler i fjerde etasje i en sliten forretningsgård. Hjemmearenaen ligger tre steinkast unna.

Klaus Binder Arena, landets første ishall, stod ferdig i 1958 og er vesentlig mindre jålete enn Rolex’ lokaler rett over veien..

– Vi har ventet på ny hall siden 2004. Planene og tegningene er klare, men det er ennå ikke blitt bestemt hvor den skal stå. Prislappen på rundt 800 millioner kroner skal deles på staten, Genève og en nabokommune, sier pressesjef Pascal Aeberhardt.

Penger viktig

Den samme pressesjefen er ikke i tvil om hvorfor utenlandske spillere velger den sveitsiske ligaen.

– Det er kun russiske KHL som betaler mer enn vi gjør, slår han fast og mener penger er ligaens aller beste argument når de skal hente stjerner fra andre land.

Og lista over goder en utenlandsk spiller får er både lang og innholdsrik.

➤ Kontrakt med personlige lønnsbetingelser.

➤ Leilighet – klubben betaler.

➤ Bil – klubben betaler.

➤ Plass på internasjonal skole/barnehage til ungene – klubben betaler så klart.

➤ Alle spillerne i Sveits må være forsikret – klubben betaler.

➤ Spilleren må skatte av inntekten – klubben betaler også den.

– Det betyr at ligaens utlendinger må fylle bensin på bilen og fylle opp kjøleskapet. Resten fikser klubben, forteller mediesjefen.

Stiller krav

Med slike vilkår er det heller ikke merkelig at klubben har høye krav til klubbens fem utlendinger (kun fire på isen per kamp).

– De skal være best i ligaen og helst score masse mål, være viktige i over- og undertall og stå fram i tette og viktige kamper.

For et par år siden var Patrick Thoresen ønsket av Storhamars sveitsiske CHL-motstander, men Hamar-gutten valgte å bli i KHL.

– Vi kan ikke matche tilbudene fra russisk hockey, men Patrick har gjort suksess i Sveits tidligere, understreker, Aeberhardt

Ingen norske spillere har spilt kamper for det sveitsiske laget som har penger, men fortsatt ingen seriemesterskapspokaler i premieskapet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.