HAMAR: - Jeg vokste opp i Storhamar og utviklet meg mye som spiller før jeg flyttet som 17-åring. Storhamar er klubben min, og jeg synes det er kjedelig at de har havnet i en slik økonomisk situasjon. Jeg fant tidlig ut at dette ville jeg være med på, og jeg håper næringslivet også kan bidra, forklarer 27-åringen.
St. Petersburg-proffen, som tidligere i år vant sluttspillet i KHL med Salavat Julajev, trengte ikke lang betenkningstid da Powerplay Club tok kontakt med ham tidligere i sommer.

Vil belønne innsats og vilje

I tillegg til å støtte Powerplay Club med penger, ønsker Patrick og initiativtakerne å motivere de unge spillerne i Storhamar Dragons. Hvert år håper de å gi en spiller mellom 15 og 18 år en unik mulighet.
Det er nødvendigvis ikke en toppscorer på et lag, men en spiller som gir litt ekstra i treningsarbeidet og som viser gode holdninger. Spilleren skal plukkes ut i samarbeid med klubben.
- Målet er å gi en spiller en lærerik opplevelse. Det kan være en treningscamp, besøke lag og se hvordan det er i utlandet. Erfaringer som spilleren kan ta med seg hjem igjen og inspirere resten av laget. Jeg husker jeg dro ut alene på en slik camp i Canada da jeg var 14 år. Det var utrolig stort, forklarer Thoresen.
Han skal bruke sine kontakter etter mange år i forskjellige internasjonale ligaer til å sy sammen et opplegg.

Halvvegs til halv million

Powerplay Club er en gruppe engasjerte personer i næringslivet i distriktet, med hjertene i Storhamar Dragons. De har satt seg som mål å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk tid.
Målet er å etablere en aksjonærgruppe på minst 22 personer som skal jobbe for å hjelpe klubben, og aller først skaffe 500.000 kroner til en spillerforsterkning denne sesongen.
Stifterne er svært glad for å få med Patrick på laget. De føler det gir tyngde i det arbeidet de nå legger ned for klubben.
- Pr. i dag er vi 14 aksjeeiere etter å ha fått to nye i august, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger på dette initiativet, både fra privatpersoner og fra næringslivet. Vi er godt i gang med å skaffe de første 500.000 som er målet til seriestart, men vi er helt avhengig hjelp fra næringslivet og andre bidragsytere for å komme i mål med dette, forteller Sigve Ødegård, Torkil Brustad, Sjur Rakstad-Larsen og Kim Skogheim.

Vil ha toppidrett

De har alle fire, brukt Storhamar Dragons som en møteplass for å se på ishockey, og utvikle et nettverk de har hatt nytte av i firmasammenheng.
Nå tilbyr de næringslivet i Hamar å være med å utvikle nettverket og møteforumet ytterligere, samtidig som de støtter opp om toppidretten i byen, og dermed også drømmene til mange unge utøvere.
- Det er jo alltid spørsmål fra sponsorer om hva de får tilbake, og erfaringene våre er at det er veldig mye for dem som bruker mulighetene aktivt. I tillegg planlegger vi en tur i løpet av sesongen, kanskje til St. Petersburg og Patrick, eller til VM, sier Brustad.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.