Noen av Dragons-spillerne hadde et håp om et trenercomeback av Torbjørn Orskaug, men i følge «Tobben» er det uaktuelt.
HAMAR: Torbjørn Orskaug, som har vært trener, keepertrener og manager i Dragons tidligere, er i samtaler med hockeyforbundet om en fast og utvidet jobb.
- Helt uaktuelt
- Det er helt uaktuelt for meg å bli trener i Storhamar nå. Jeg er i samtaler med ishockeyforbundet, men vi er ikke helt i mål. For meg er en jobb i Norges Ishockeyforbund veldig interessant. Det er spennende arbeidsoppgaver og flinke folk, sier Torbjørn Orskaug.
Håpet på Orskaug
Pål Johnsen er en av spillerne som hadde et håp om Tobben-comeback.
- Mitt hovedønske var Torbjørn Orskaug og Michael Smithurst i et trenerteam. Orskaug har utrolig bra treninger. Han er den beste på det faktisk. Han kan snu en dårlig trening til en god trening. Det er ikke alltid så lett. Gode treninger er grunnmuren til alt, sier Johnsen.
Smithurst er ledig
- Når det gjelder Michael Smithurst, så kjenner han kulturen i klubben godt fra den gangen han spilte her. Han er en veldig positiv fyr, og godt likt. Jeg har hørt mye bra om han fra tida som trener i Frisk. Jeg tror Smithurst ville vært en veldig bra mann for de yngre spillerne, sier Pål Johnsen, og fortsetter:
- Det kan være et alternativ å hente noen utenfra også. En trener som er på veg opp, som er sulten, og har lyst på en trenerkarriere. De etablerte trenerne koster for mye, sier Johnsen.
Smithurst er ledig på markedet og har sagt at et eventuelt tilbud fra Storhamar vil være interessant.
Kanskje hvileår.
Mattias Livf var Dragons-kaptein til og med semifinalene. Nå har han lagt skøytene på hylla, og svensken vet ikke hvor mye han skal engasjere seg i ishockey i framtida. Han er blitt nevnt som en mulig kandidat i et trenerteam.
- Jeg har ikke fått noe tilbud fra Storhamar. Jeg er usikker på hva som skjer. Kanskje tar jeg et hvileår fra ishockey, men tanken om å bli trener har svirret i hodet lenge. Jeg har lang erfaring, og har spilt seniorhockey i 22 år. Vi får se hva som skjer, sier Livf, som blir boende i Hamar sammen med familien.
- Ideelt med sportssjef
- Hva slags trenertype bør Storhamar se etter nå?
- Kanskje er det lurt med en helt utenfra, sier Livf, og legger til:
- Det ideelle hadde vært at Storhamar ansatte en sportssjef i tillegg. En som kunne ha hovedansvaret fra A-laget og nedover til 15 år. Men jeg vet jo at det er et økonomisk spørsmål. Når det gjelder A-laget så trengs det to trenere, sier Mattias Livf.
Daglig leder i Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen, er enig med Livf om sportssjef.
- Det hadde vært ideelt med sportssjef, men det bunner i økonomi. Nå kartlegger vi aktuelle trenere og jobber på, sier Carl Oscar Bøe Andersen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00