HAMAR: Styreleder Tomter fortsetter:

- Jeg må jo bare takke alle som kom. Ikke bare var de mange, de skapte også et vanvittig trøkk. Jeg snakket med Frisk-trener Michael Smithurst etter kampen. Han mente trøkket i hallen sugde kreftene ut av laget og boksen til Frisk. Det var moro å høre, sier Tore Tomter.

Foran budsjett
Det er fortsatt usikkert hva Storhamar Dragons eksakt sitter igjen med etter den avgjørende finalen. Men etter det HA-sporten erfarer er det snakk om rundt 600.000 kroner. Dette inkluderer salg av supporterutstyr, kiosksalg og loddsalg.

De positive finaletallene betyr også at Dragons ligger foran budsjett i forhold til likviditet.
- Det har vært litt anstrengt likviditetsmessig fordi vi fikk et underskudd i fjor. Men Storhamar Dragons skal ikke satse på å redde økonomien på gode sluttspill i årene som kommer. Slik kan vi ikke drive, sier Tore Tomter.
Fjorårets underskudd var på rundt 600.000 kroner.
Tomter & co. er inne i evaluerings- oppsummerings-, og planleggingstider.
- Vi skal summere opp sluttspillet, og legge nye rammer. Det er en prosess vi er i gang med.
En eventuelt ny driftsavtale er en viktig del av den prosessen.

God dialog
- Vi har allerede hatt tette og gode samtaler med HOA, hvor vi har diskutert konsept og eventuelle områder det kan samarbeides på. Det er veldig positivt. Det har ikke vært konkrete samtaler om ny driftsavtale ennå. Men finner vi et økonomisk grunnlag, vil vi fortsette å drifte anlegget.

I utgangspunktet ligger følgende regnestykke i bånn når det gjelder driften av anlegget:
* 2,5 millioner kroner i personalkostnader.
* 2,5 millioner kroner i strømkostnader.
* En million kroner i diverse driftskostnader.

Spennende framtid
Når det gjelder framtida tror Tore Tomter at organisasjonen i Storhamar vil se ut omtrent som i dag.

- Vi må tette noen hull. Slik vil det alltid være. Vi skal se på driften av sporten. Kanskje deler vi virksomheten i bredde og elite, sier Tomter, og fortsetter:
- Sportslig må vi ned på seks utlendinger neste sesong. Det er en prosess som går. Vi skal bli norskere.
Der ligger det også en utfordring for Tomter og andre klubbledere. Med flere norske spillere i stallene, tyder mye på at disse spillerne også blir dyrere.
- Hva betyr NM-gullet i forhold til sponsorjakten?
- Det gir selvfølgelig goodwill, men jeg er ganske sikker på at sponsorene først og fremst vil ha merverdi. De vil samarbeide med noen de kan identifisere seg med. Der tror jeg et norskere og mer lokalt lag vil være veldig positivt, sier Tore Tomter.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00