Etter to kamper i VM sto Norge med tre poeng, mens Latvia toppet med seks. Norge var avhengige av en seier for å holde liv i drømmen om A-VM neste år.

Tok ledelsen

Det var Norge som tok kommandoen i oppgjøret. Da Latvias Maksims Ponomarenko måtte sette seg i utvisningsboksen 15 og et halvt minutt ut i åpningsperioden var de norske gutta dødelig effektive.

Henrik Knold fikk æren av å sette inn kampens første mål i spill fem mot fire etter pasning fra Stian Nystuen og Storhamars Martin Rønnild.

1-0-resultatet sto seg ut 1. periode.

Utlignet midtveis i 2. periode

Etter en målløs første halvdel av 2. periode svarte latvierne 11 minutter ut i perioden. Filips Buncis satte pucken forbi Norges målvakt Fredrik Grønstrand, 1-1.

Perioden ebbet ut etter utligningsmålet, og Norge øynet fortsatt muligheten til å vinne skjebnekampen.

I en hendelsefattig 3. periode var det kun Rønnild som markerte seg, da han fikk to minutters utvisning for Interference 12 minutter før slutt.

Lang straffekonkurranse

I sudden death var det heller ingen av lagene som evnet å score, derfor skulle matchen avgjøres på straffeslag.

Etter fire strake bom (to fra hvert lag) kom den første scoringen ved Stjernen-spiller Jostein Ekaas. Dessverre for Norge fulgte Latvias Frenks Razgals opp med scoring, og lagene var like langt.

Deretter fulgte to nye straffebom før Rodrigo Abols scoret på Grønstrand i Norge-målet. Det skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen da Ekaas fikk prøve seg på nytt og bommet.

Blir tøft å rykke opp

Dermed blir det en nesten umulig oppgave for Tor Nilsens gutter å ta seg til A-VM etter ett poeng i dag. For det betyr at Latvia er fire poeng foran Norge, med to kamper igjen å spille. Og i en av de to kampene skal de møte Italia, som Norge slo 10-1 tidligere i VM.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00