Selv om Storhamar vant skuddstatistikken, var det Lillehammer som til slutt kunne juble for en fortjent 5-2-seier over dragene i OL-amfi. Etter kampen var det en resignert Johan Ramstedt som ikke helt forsto hva som hadde skjedd:

 
- Vi ble stillestående. Jeg vet egentlig ikke helt hva som hendte, men det var ikke bra, forteller svensken.
 
 
Det tok 09.35 av første periode før Lillehammers Justin Boström avsluttet et tungt press mot et Dragons-lag i undertall, og satte inn 1-0 i favør gjestene. Denne scoringen ble startskuddet for en intens og hendelsesrik periode i OL-amfi.
 
Snaut fem minutter senere var Storhamars målkonge på farten, og alene med Lillehammer-keeper Boutin, satte Andreas Gröndahl pucken elegant i krysset, og jubelen for utlikningen ble sluppet løs blant hjemmefansen.
 
Sekunder senere trodde de aller fleste i OL-amfi at kalddusjen var et faktum, da Simen Saxrud smalt pucken inn for de rødkledde rivalene fra Oppland. Men dommer var av en annen oppfatning enn Saxrud, og scoringen ble annullert for offside. Dermed kunne isteden Storhamar, etter 16.54 spilte minutter, gjøre livet surt for Lillehammer. Christian Larrivée dro seg elegant igjennom, og fikk returen fra keeper - noe heldig - i beinet, før pucken havnet i nettet til 2-1.
 
Etter å ha snudd kampen, og gått opp i ledelsen, gikk det kun 58 sekunder før Svein Tore Bakken avsluttet et enkelt Lillehammer-angrep, og satte utlikningen inn bak Dragons-keeper Trevor Koenig. Til første hvile sto lagene likt.
 
Etter snaut sju minutter av andre periode var Lillehammer i undertall, men fornektet ikke sin freidighet. Etter en offensiv Storhamar-dropp åpnet enorme rom seg for en kontringsvillig Evan Cheverie, som fikk pucken fra Bakken, og ikke gjorde noen feil alene med keeper Koenig. 2-3, og dramaet fra første periode fikk sin fortsettelse.
 
Etter 37 og et halvt spilt minutt, gjorde Lillehammer det igjen. Et passivt, og mer og mer frustrert Storhamar-lag, ble igjen straffet av respektløse gjester, og igjen skjedde det mens Storhamar var én mann mer på isen.. Denne gangen var det Patrik Bäärnhielm som mottok en retur på blålinja, og klinket inn 4-2 for gjestene. Denne stillingen sto seg til andre pause.
 
Tredje periode ble en frustrerende affære for de drøyt 95 % gul- og blåhjertede av de 2745 tilskuerne i OL-amfi. Dragons hadde pucken mesteparten av de 20 minuttene, men uten å omsette angrepsspillet i tellende resultat.
 
Før slutt spilte Storhamar Dragons uten keeper, og da Lillehammers Gino Guyer snappet pucken, lot han seg ikke be to ganger. Alene mot åpent mål gjorde han ingen feil, to sekunder før slutt. Dermed endte kampen 2-5, og Lillehammer leder nå 2-1 i kamper i kvartfinalen.
 
Gløden, gnisten og fighterviljen fra 9-1-oppgjøret onsdag var i dag helt borte. Lillehammer har tatt over overtaket, både på papiret, og mentalt. Noe må gjøres i Storhamar før de reiser til Lillehammer tirsdag. Da trenger Hamar-laget seier.
 
- Nå er det bare å glemme denne kampen, og se frem mot tirsdagens kamp på Lillehammer, og håpe og tro at fansen får se et helt annet lag da, avslutter Johan Ramstedt.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.