HAMAR: Det er klubbene i eliteserien som har sendt inn forslaget til Norges Ishockeyforbund om seriesystem neste sesong.

Klubbene er enige om at ordningen med geografiske grupper, også kalt lokale grupper, ikke er rettferdig nok til å veie opp for ulempene.
Derfor ønsker de at alle lagene skal møte hverandre fem ganger neste sesong, slik at det blir 45 serierunder.
Rent praktisk skal det femte møtet mellom lagene spilles som den tredje, midt i sesongen.

Må utjevne over to år
Det betyr at alle lagene ikke kan få like mange hjemmekamper hvert år, i så fall måtte det blitt seks runder med møter.

Derfor er forslaget foran neste sesong at de fem beste lagene i årets serie, skal få én ekstra hjemmekamp neste år. Den ujevnheten skal justeres neste sesong, når de fem nederste lagene får igjen hjemmekampen.
Dersom et lag rykker ned eller blir borte, slik som Trondheim denne sesongen, overtar det laget som rykker opp denne posisjonen i forhold til hjemme- og bortekamper.
Det skal også justeres slik at den femte kampen lagene møtes denne sesongen, går motsatt vei året etter.

Puslespill
De to siste årene har lokalrundene vært med å avgjøre plasseringer i seriene. I år ble det også ekstra vanskelig å forstå, da kampene kanskje måtte fjernes fordi seriemesterskapet sto mellom tre lag som ikke hadde spilt like mange kamper mot hverandre.

De norske eliteserielagene og forbundet er enige om at norsk ishockey ikke er tjent med en slik situasjon.
Nå blir utfordringen for Norges Ishockeyforbund å sette om den ekstra runden med kamper, slik at lagene har relativt lik reiseavstand og motstand.

Forbundet: - Positivt
- Vi ser den utfordringen med at seriesystemet må bli mest mulig rettferdig. Det er en utfordring fordi nivået på lagene varierer fra år til år. Forbundet er likevel positive til den nye serieordningen, og har en god dialog med klubbene. Vi håper vi kan komme fram til et mer forutsigbart system, sier sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten.

Også Storhamars sports- og informasjonskonsulent Micky Bjerke er fornøyd med det nye forslaget.

VM-utfordring
- Det var dette forslaget klubbene ble enige om. Vi følte det var viktig med mer enn 36 kamper. En av årsakene er naturlig nok kampinntekter, men det er også viktig at Norge ikke sakker etter de nasjonene vi kjemper med i VM-sammenheng, og at vi er like attraktive for spillere som vil til andre ligaer. Egentlig ville vi kanskje ha spilt enda flere kamper, sier Bjerke.

Utfordringen for en liten hockeynasjon som Norge blir om A-laget rykker ned fra årets A-VM. B-mesterskapene starter gjerne flere uker tidligere hver vår, og da må serien og sluttspillet her hjemme være tidligere ferdig.
Det kan bety tettere kampprogram eller tidligere seriestart.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.