• Klassespiller: Tor Nilsen mener Scott Hotham kan bli en av ligaens beste backer.
  • Må modnes: Et klubbskifte kan gjøre Alexander Reichenberg til en mer moden spiller.Foto: Fredrik Hubred Hagen

Etter forrige sesong valgte Christian Bull, Alexander Reichenberg og Mikael Zettergren å forlate Lillehammer I.K. til fordel for erkerival Storhamar.

Storhamar signerte i tillegg kanadiske Scott Hotham, som spilte i nettopp Lillehammer I.K. i 2010–2011 sesongen.

Offensiv kraft i alle fire

Tidligere Lillehammer-trener og nåværende U20 landslagstrener Tor Nilsen har trent alle fire, og tror de vil være med å styrke Storhamar denne sesongen.

Her er hans vurdering av Storhamars Lillehammer-signeringer: Christian Bull (18), back:

– Han er en spillende back, som er god med pucken og kan ta av press. Han fikk sitt gjennombrudd for Lillehammer i fjor da han tok store steg utover sesongen. Men han er ung og uerfaren, og er avhengig av tillit og tålmodighet fra klubbens side om han skal ta ytterligere framskritt. En spennende spiller med stort potensial.

Alexander Reichenberg (23), løper:

– En teknisk spiller med stort offensivt register. Morsom å se på når han er i flytsonen. Alexander har utviklet seg som hockeyspiller de siste årene, men trenger å modnes litt og utvikle seg til å bli en toveisspiller. Noen spillere trenger et miljøskifte for å slå skikkelig gjennom, kanskje det er nettopp det han trenger.

Mikael Zettergren (33), løper:

– En veldig skøytesterk spiller som er god på kontringer, kan spille over- og undertall og har masse erfaring. Han var en av våre aller beste spillere i Lillehammer, og burde blitt tilbudt en langtidskontrakt der tidligere.

– Flere stusset på at han som 32-åring ble fikk en treårskontrakt. Hva tenker du om det?

– Mikael er veldig proff og flink til å ta vare på kroppen sin. Han elsker virkelig hockey, og så lenge han er motivert vil han kunne være en god spiller for alle lagene i eliteserien. Og motivasjonen hans stiller jeg ingen spørsmålstegn ved. Han vil helt sikkert produsere mange poeng for Storhamar.Scott Hotham (30), back:

– Han er en av de aller beste backene vi har hatt i Lillehammer, en toppklasse eliteserieback. Som spiller en han veldig god med pucken, men også en fysisk back som ikke legger noe mellom. Det er enkelte ting jeg husker fra tiden som Lillehammer-trener, én av tingene var da vi slo ut Storhamar i kvartfinalen i 2011. Scott var en nøkkelspiller i de kampene. Hvis jeg hadde fått muligheter til å hente ham tilbake ville jeg gjort det hver eneste gang.

– Storhamar i framgang

Nilsen synes Storhamar har hentet vel mye fra Lillehammer, men tror det kan være tilfeldig.

– Det er ingen tvil om at Storhamar har fått inn mengder offensiv kraft i disse fire spillerne. De har forsynt seg kraftig av Lillehammer-stallen, smiler Nilsen.

– Jeg regner med det er tilfeldig at det er Lillehammer de henter spillere fra. Storhamar vil ha så gode spillere som mulig, og spillerne vil være der de får det beste tilbudet. Akkurat nå har Storhamar et bra tilbud med CHL i tillegg til at de var et topplag forrige sesong, sier Nilsen.

Ikke nødt til å innfri

Selv om de i utgangspunktet var noen av Lillehammers beste spillere, mener Nilsen det ikke er noen selvfølge at de vil slå til i gult og blått.

– Det er jo vanskelig å si selvsagt, men det kommer an på lagsammensetning, roller og kjemi i gruppa. Bull vil kanskje trenge tid, og Reichenberg trenger å være en del av en spillende rekke, for eksempel. De har i alle fall fått inn spillere som er kapable til å produsere mange poeng, sier Tor Nilsen til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.