HAMAR: Patrick Yetman, som ikke skulle ha vanlig lønn, har spilt i Dragons tidligere. Nå er markedet slik at mange gode spillere sliter med å finne seg nye klubber.

Yetman var sist i svenske Modo.

- Ikke gratis
Her forklarer daglig leder i Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen, hvorfor de sa nei.

- Det å spille uten lønn betyr ikke at det er gratis. Det er snakk om bil og leilighet blant annet. Når det gjelder leilighet er det snakk om 6.000-7.000 kroner i måneden, og bil 3.000-4.000 kroner i måneden. Transferkort koster mellom 10.000 og 15.000 kroner. I tillegg er det ofte snakk om matpenger og forsikringer. Det blir penger av det, og per nå har vi ikke råd til det, sier Coba, og fortsetter:

Vil holde linja
- Økonomi er en del av det, men det er også en annen side. Vi kjører ungdomslinja, og føler at vi er godt besatt med rutinerte spillere. Det ville blitt en problemstilling at en ny spiller ville tatt plassen til en annen spiller. Det er alltid fristende med slike tilbud, men for oss går det på grunnleggende ting. Vi vil holde oss til det vi har satt i gang - både i medgang og motgang. Jeg er også usikker på effekten av å hente inn en slik spiller. Kommer det flere tilskuere? Og eventuelt hvor mange? Han ville sikkert produsert en del poeng, men slik ting er nå, vil vi bruke pengene på de spillerne vi allerede har, sier Carl Oscar Bøe Andersen.
Støttes av treneren
Trener Rune Gulliksen kommenterer Yetman-saken slik:

- Det er flere som er interesserte i å komme til oss, men vi vil holde fast på den linja vi har valgt i forhold til unge spillere, så det å si nei til Yetman er noe jeg støtter, sier Gulliksen, som har registrert at andre klubber henter nye spillere.
Stjernen har hentet fem nye, senest Henrik Höglund. Lørenskog har hentet en svenske og nå for noen dager siden en canadier.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.