Storhamar Dragons har store økonomiske utfordringer, slik HA har omtalt i det siste. De har bedt Hamar kommune om hjelp på 4 millioner kroner for å dekke klubbens kapitalbehov. Nå sier imidlertid rådmann Svein Skaaraas nei.

Han skriver videre i sin innstilling til formannskapet at kommunestyret har fattet vedtak om reforhandling av avtale om drift og finansiering av ishallene. Dersom en ny reforhandlet avtale medfører økte utgifter for kommunen, forutsetter formannskapet at avtalen blir lagt fram til politisk behandling.

Rådmannen skriver også i sin innstilling at det ikke er noen prinsipielle innvendinger mot at det gjennomføres en navneendring på Hamar OL-Amfi.

Svein Skaaraas skriver i sin redegjørelse til formannskapet at Storhamar Dragons har oppgitt at de er i akutt pengenød og trenger bistand. De har oppgitt at klubben har en negativ ballanse på kr. 400.000 pr måned.

- Styret oppgir at det arbeides med å gjøre noe med dette, men de har ikke konkretisert hvilke tiltak som settes i gang. Rådmannen savner en konkret plan, og er betenkt over at det kun er kommunen som skal bidra for å bedre situasjonen, skriver Skaaraas til formannskapet.

Han mener at dersom formannskapet mener at det bør gis støtte til Dragons, må det forventes at også andre parter stiller opp, og at styret i klubben legger fram en konkret oversikt over tiltak som de setter inn for å redusere misforholdet mellom løpende utgifter og inntekter.

Rådmann Skaaraas skriver videre i sin innstilling til formannskapet at styreleder i Dragons har opplyst av de må melde oppbud dersom de ikke får hjelp fra kommunen.

- Vi ser at økonomien i Storhamar Ishockey er avhengig av eliteserielaget. Det er rundt eliteserielaget at den største omsetningen genereres og både bredde og kunstløp har stor nytte av de muligheter som denne aktiviteten gir. Det er grunn til å anta at betalingsevnene for å drifte ishallen blir redusert dersom eliteserielaget blir borte, skriver rådmannen. Og legger til:

- Indirekte vil kommunen bli skadelidende ved en konkurs ved at skyldig halleie til HOA ikke vil bli betalt. HOA vil da også mått ta det fulle driftsansvaret for ishallene.

Erik Kristiansen, styreleder i Storhamar Dragons AS, sier til h-a.no at han er fornøyd med at rådmannen har behandlet saken deres så raskt, men at han ikke er overrasket over innstillingen. Han håper imidlertid at politikerne kommer til en annen konklusjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.