HAMAR: Selv om han var to år i Sverige, er det ingen som har spilt så mange A-kamper for Storhamar som Pål «Magic» Johnsen. Han har 741 kamper for klubben sin, scoret 244 mål og står med 434 målgivende pasninger.

Gikk forbi Mester Erik
Han kommer neppe til å ta igjen selveste Mester'n, Erik Kristiansen, i antall scoringer (509), men blir Pål toppscorer for Storhamar også denne sesongen, har «Magic» og «Mester'n» greid den bedriften seks ganger hver. De to lå likt med 406 målgivende pasninger foran denne sesongen, men Pål har for lengst dratt ifra og står med 434 assists.
- Sugen på å bli mestvinnende
Rørleggerlærlingen var skadd og gikk glipp av Storhamars NM-gull i 2004. Ellers hadde han også vært mestvinnende i gult og blått. Nå står han med fem NM-gull, det samme som Tom Erik Olsen og Ole Eskild Dahlstrøm.
- Jeg er skikkelig sugen på å bli mestvinnende. Da har jeg noe å slå i bordet med overfor Ole Eskild og Tom Erik når vi blir gamle og sitter og mimrer, sier Pål med et smil.

Har bra bredde
- Vi er ikke favoritter til NM-gullet, men sjansen er større enn den har vært de to siste åra. Nå har vi skikkelig bredde i stallen.
Det er ikke tilfeldig at Pål har tidenes beste statistikk for målgivende pasninger i klubben sin.
Han synes faktisk det er enda morsommere enn å score.

Gammeldags senter
- Jeg har fått kjeft av alle trenerne jeg har hatt, for at jeg skyter for lite. Men jeg er en gammeldags senter, en playmaker, som heller slår en pasning enn å skyte. Det er ikke noe bedre enn å legge en pasning som bare kan dyttes i kassa, sier Pål.
Forarbeidet til Johan Ramseths 3-0-scoring var av det slaget. Om pasningen ikke var ferdigscoret, så holdt den høy Johnsen-klasse.

Gir alt for Storhamar
Pål Johnsen elsker klubben sin, og det har han gjort fra før han kunne snakke rent. Og han savnet Storhamar de to årene han var i Sverige.
- Hadde jeg visst det jeg vet nå, hadde jeg vært i Sverige lenger. En må ikke gi opp. Men jeg trivdes så enormt godt i Storhamar, og jeg savnet miljøet da jeg var i Sverige. Jeg hadde ikke den samme følelsen for laget som jeg har her. Følelsene for gul og blå drakt.
I dag er tre trøyer fredet i Storhamar: Erik Kristiansens nummer 20, Tom Erik Olsens 9 og Jonas Norgrens 15. Etter hvert kommer Johnsens 18 også dit:
- Det er det andre enn meg som bestemmer, men det blir uansett ikke ennå. Jeg har sagt jeg skal spille til jeg er 40. Vi får se, men det blir i hvert fall en sesong til, sier Pål.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.