HAMAR: I morgen starter Norge VM ved å møte Sverige i Kosice. Med til kampen er Jonas Holøs, som kommer rett fra AHL-sluttspill.
Det er derimot ikke Patrick Thoresen og Mats Zuccarello Aasen.
Norges to fremste profiler står over mesterskapet grunnet familie og brudd i hånden.

Lagspiller

- Marius betyr enda mer nå som Thoresen og Zuccarello mangler. Men det er laget som betyr mest. Vi har flere spillere med et internasjonalt snitt over seg, sier landslagssjefen.
Marius Holtet ble nylig svensk mester sammen med Färjestad. Hamar-gutten føler ikke han må fylle skoene til verken Thoresen eller Zuccarello, nå som de mangler.
- Vi kan ikke tenke på dem lenger. De er borte. Det betyr bare at muligheten er åpen for andre, sier Holtet, som ikke er langt unna å signere en toårskontrakt med Färjestad.
Som den lagspilleren han er, er det kun lagets prestasjoner som teller.
- Jeg syns det ser bra ut, selv om vi tapte to kamper mot Latvia. Begge de kampene bar veldig preg av at det var treningskamper.
Hamar-gutten ble i de to kampene drillet sammen Per Åge Skrøder og Mads Hansen i den ene kampen. Neste kamp het rekkekameratene Morten Ask og Ken André Olimb.

Sammen Hansen og Olimb

Selv om han gjorde stor suksess i det svenske sluttspillet i rekke sammen med Anders Bastiansen, velger Roy Johansen å sette de to Färjestad-spillerne i hver sin rekke.
- Sånn det ser ut nå, bli det meg sammen med Ken André Olimb og Mads Hansen.
Norge skal møte Sverige, USA og Østerrike i de innledende kampene. For å unngå nedrykkspill er det trolig Østerrike Norge må slå. Østerrike fikk nylig beskjed om at NHL-spilleren Thomas Vanek blir klar til oppgjøret mot Norge.
- Vi har ikke satt oss noe mål ennå. Målet vil uansett være å vinne hele tiden, forteller Holtet, som gleder seg til åpningskampen. Der venter to lagkamerater fra Färjestad.

Møter lagkamerater

- Mattias Sjögren og Rickard Wallin er med. Sverige har et meget sterkt lag. Får de noen forfall, kan de bare hente inn en like god erstatter. Vi må tette igjen i midtsona og spille disiplinert. Vi kan ikke dra på oss like mange utvisninger som vi gjorde i Latvia.
Hamar-gutten ble beste poengplukker i finaleserien mot Skellefteå med sine to mål og to målgivende pasninger.
- Formen fra sluttspillet tror jeg fortsatt er her. Det var godt med noen dagers hvile etter sluttspillet, sier Holtet - som fikk stor tillit utover sesongen for Karlstad-klubben.
- I februar/mars gikk jeg fra åtte minutter per kamp til 16. Det er klart det gjør det lettere å prestere, avslutter Hamar-gutten, før han går på møtet med resten av lagkameratene.
Der er også Storhamar-spillerne Lars Løkken Østli og Robert Hestmann som også er klare for VM-spill.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00