Sølv i serien og gull i publikumsoppmøte. Det har vært en hockeysesong som har overgått alle forventninger på Hamar vest.

Og vi rir videre på bølgen inn i semifinalene mot Sparta. At det ikke ble Vålerenga, spiller ingen rolle. Det blir «mætt fjøs» igjen i morgen uansett. Nå er det først Sparta, som ble banket i alle fem seriekampene, hvor vi gjerne feirer med en øl etter kampene. Så tar vi Stavanger.

Jo mer jeg tenker på det, desto mer kommer følelsen om at dette faktisk kan gå galt.

Det er på tide å se litt på hva Storhamar faktisk står overfor, før virkeligheten treffer oss midt på haka.

Sparta har mer å gå på

Femmer for femmer, er det nemlig vanskelig å finne svakheter ved Sparta. Det er et jevnt og tungt besatt seniorlag som kanskje ikke har spilt ut hele registeret sitt ennå.

De ble nummer tre i serien, men den 3.-plassen fikk de i gavepakke av Stjernen som plutselig slo Frisk Asker borte i sudden death.

At Storhamar slo Sparta i alle fem seriekampene er en liten bragd i seg selv. Det var det ingen andre som gjorde, og det er grunn til å ta forbehold om at Sparta kanskje ikke har tatt ut hele potensialet sitt mot Storhamar denne sesongen.

Spørsmålet er om Storhamar er godt nok forberedt på at de dagene kan komme nå.

Med Mads Hansen kanskje ute av alle semifinalekampene, kan både tredje- og fjerderekka til Storhamar bli svekket av rokeringer. Og vi vet hvor viktig Mads Hansen er i undertallsspillet og hvor flink han er til å holde laget sammen gjennom kapteinsrollen sin.

Tre plusser til Storhamar

Det er likevel noen faktorer som har fått Storhamar til å se ut som Stavangers tøffeste utfordrer:

* Andrew Engelage har vært bedre enn Tommy Johansen.* Christian Larrivée har stått fram i større grad enn Henrik Malmström.* Jacob Berglund har vært hakket råere enn Dion Knelsen.

Fortsetter det slik i sluttspillet, skal Sparta selvsagt få slite, men det er også grunn til å advare mot Sparta på bortebane. De banket Lørenskog to ganger på bortebane i kvartfinalene, og de spiller en gjerrig hockey som gjerne betaler seg i sluttspillet.

Storhamar har tapt to ganger på hjemmebane etter nyttår. Mot Lillehammer og Stavanger som begge var ubehagelig avventende i de kampene. Storhamar måtte hele tiden fram og jage. Det endte med 1–5 i begge kampene.

Det kan være akkurat slike scenarioer Aleksander Smirnov står overfor nå mot Sparta.

Planene for å takle dette må være gode. Gjennomføringen av dem enda bedre.

Jeg tror fortsatt på drømmefinaler mot Stavanger, men det er mye jobb som skal gjøres før vi kommer dit.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00