HAMAR: Tidlig i november i fjor var det svenske eliteserielaget Modo svært skadeskutt.

Gjennom et godt samarbeid med Storhamar, som blant annet har omhandlet Patrick Yetman, har svenskenes sportssjef Erik Holmberg flere ganger vært og sett dragene. Nå har de også sikret seg Storhamars Kristian Forsberg.

Ville ikke stå i veien
11. november spilte Lars Løkken Østli landskamp mot Østerrike og gjorde sakene sine bra.

En henvendelse kom til Storhamar. Modo ville forhøre seg om mulighetene for å låne den unge backen ut desember.
Det var Dragons i utgangspunktet villige til å gå med på, forutsatt at de enten fikk en spiller i retur som en slags erstatter, eller økonomisk kompensasjon.
- Når en spiller som Lars, som har vært i klubben siden ishockeyskolen, og gått gradene og blitt en viktig brikke på A-laget, ser vi det som vår plikt å ikke stå i veien dersom han får en mulighet til å ta et fornuftig, karrieremessig steg, sier Storhamar-manager Torbjørn Orskaug til HA-sporten.

- En dyktig back
I ettertid ble det klart at Østli fullførte kampen mot Østerrike med brudd i håndleddet. Skadeomfanget ble beregnet til å være på seks til åtte uker.

- Vi hadde mange skader og trengte spillere. Vi forhørte oss om Østli, som jeg har sett mange ganger. Men så var han jo skadet selv, sier Modos sportssjef Erik Holmberg til HA-sporten.
Når en spiller har vært aktuell for klubben, er det ikke unaturlig at han fortsatt står på listen over kandidater.
- Østli er en av mange gode spillere vi følger. Han er en meget dyktig back, som har gjort en kjempejobb for Storhamar, sier Holmberg.

- Riktig å bli her
Etter samtalen i november har det imidlertid vært stille.

- Jeg har ikke hørt noe mer, men jeg har uansett valgt å bli ett år til i Storhamar. Jeg mener det er rett for meg, sier Østli, som har kontrakt ett år til med dragene.
Snekkerlærlingen legger ikke skjul på at han gjerne kunne tenke seg å prøve seg i Sverige, men vet ikke om det skjer allerede neste sesong.
- Hvis det dukker opp noe, får jeg ta det når den tid kommer. Det hadde helt klart vært gøy å prøve seg som proff, men det kommer et liv etter hockeyen også, sier Østli.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00