HAMAR: Tidlig i november i fjor var det svenske eliteserielaget Modo svært skadeskutt.

Gjennom et godt samarbeid med Storhamar, som blant annet har omhandlet Patrick Yetman, har svenskenes sportssjef Erik Holmberg flere ganger vært og sett dragene. Nå har de også sikret seg Storhamars Kristian Forsberg.

Ville ikke stå i veien
11. november spilte Lars Løkken Østli landskamp mot Østerrike og gjorde sakene sine bra.

En henvendelse kom til Storhamar. Modo ville forhøre seg om mulighetene for å låne den unge backen ut desember.
Det var Dragons i utgangspunktet villige til å gå med på, forutsatt at de enten fikk en spiller i retur som en slags erstatter, eller økonomisk kompensasjon.
- Når en spiller som Lars, som har vært i klubben siden ishockeyskolen, og gått gradene og blitt en viktig brikke på A-laget, ser vi det som vår plikt å ikke stå i veien dersom han får en mulighet til å ta et fornuftig, karrieremessig steg, sier Storhamar-manager Torbjørn Orskaug til HA-sporten.

- En dyktig back
I ettertid ble det klart at Østli fullførte kampen mot Østerrike med brudd i håndleddet. Skadeomfanget ble beregnet til å være på seks til åtte uker.

- Vi hadde mange skader og trengte spillere. Vi forhørte oss om Østli, som jeg har sett mange ganger. Men så var han jo skadet selv, sier Modos sportssjef Erik Holmberg til HA-sporten.
Når en spiller har vært aktuell for klubben, er det ikke unaturlig at han fortsatt står på listen over kandidater.
- Østli er en av mange gode spillere vi følger. Han er en meget dyktig back, som har gjort en kjempejobb for Storhamar, sier Holmberg.

- Riktig å bli her
Etter samtalen i november har det imidlertid vært stille.

- Jeg har ikke hørt noe mer, men jeg har uansett valgt å bli ett år til i Storhamar. Jeg mener det er rett for meg, sier Østli, som har kontrakt ett år til med dragene.
Snekkerlærlingen legger ikke skjul på at han gjerne kunne tenke seg å prøve seg i Sverige, men vet ikke om det skjer allerede neste sesong.
- Hvis det dukker opp noe, får jeg ta det når den tid kommer. Det hadde helt klart vært gøy å prøve seg som proff, men det kommer et liv etter hockeyen også, sier Østli.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.