HAMAR: Storhamar ledet 2-0, men der var det stopp.
3. periode var som de to første jevnspilt. Dragene var nærme scoring tidlig i perioden. Men Eerikki Koivu sitt skudd traff stolpen.
Pål Johnsen pådro seg en dobbeltutvisning etter drøye fem minutter av tredje periode. Den ble skjebnesvanger for dragene. Laget klarte fire minutter i undertall, men bare fem sekunder etter at Johnsen var tilbake på isen tok Sparta ledelsen 3-2.
Sparta fikk avgjort etter en spesiell situasjon hvor pucken havnet hos Henrik Malmström foran en utspilt Ruben Smith.
Joakim Jensen fikk muligheten til å utlikne. På en situasjon som var helt lik dragenes første mål. Men oslogutten bommet på pucken.
Storhamar fikk en god mulighet til å utlikne da Spartas Niklas Roest ble utvist etter 56.27, men uten å klare å overliste gjestenes målvakt.
Neste semifinale spillers førstkommende lørdag. Storhamar er nå avhengig av minst to seirer på bortebane i tillegg til to hjemmeseiere for å avansere til finalen.
2.134 tilskuere fulgte oppgjøret torsdag, og neste kamp spilles i Sarpsborg lørdag.
 
Fra første periode:
Storhamar Dragons fikk en god start i den første semifinalen mot Sparta. Etter noen avventende og litt nervøse minutter i starten, var hjemmelaget klart best. Ni sekunder etter et målløst overtallsspill ble Joakim Jensen spilt fri på bakerste stolpe og satte inn den første pucken.
Drøye to minutter senere var det Kristian Forsbergs tur til å øke ledelsen, etter fin pasning fra Antti Hildén.
Dragene hadde ytterligere en kjempesjanse etter 16.30, men uten uttelling. I stedet reduserte Sparta på en styring før perioden var over, scoring av Henrik Malmström i overtall.
 Hjemmelaget vant skuddstatistikken 12-7.

Fra andre periode:
Storhamar spilte litt mer avventende i andre periode, og klarte ikke å holde den samme intensiteten som i første.
Sarpingene var klart bedre og utlignet etter 26.42.
Mattias Livf hadde periodens første sjanse, men alene med keeper, klarte han ikke å overliste Phil Osaer. Bare 13 sekunder senere slo Göran Hermansson inn 2-2.
Målet var veldig heldig. Hermansson vant pucken bak målet til Ruben, før han fikk skutt av et skudd som snek seg inn bak stavangergutten.
Dragene må heve seg før den siste perioden, etter bare fire skudd i midtperioden, mot Spartas ti.
Begge lag er disiplinerte, og vil ikke teste dommer Ole-Stian Hansens tålmodighet unødig.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.