Storhamar kunne glatt solgt 10.000 billetter til den fjerde finalekampene mot Stavanger.

Allerede to timer før kampstart var fjøset mættere enn ved en middels interessant seriekamp. Kioskvarene fløy unna, tribunene ble farget gule og blå, og stemningen nådde allerede langt opp på frysning-skalaen. 7.000 hockeyentusiaster, noen trofaste, andre nyfrelste, leverte varene i OL-Amfi'n.

Da kampen omsider startet på isen, maktet imidlertid ikke Storhamar-spillerne å leve opp til den fantastiske rammen rundt kampen.

Det er Joakim Jensen lei seg for.

Beklager

- Det er synd å be inn til en så stor fest og ikke være med fra start selv. Når hele byen er klemt inn i hallen her, vil man gjerne underholde dem og skape god stemning. Men når man slipper inn to mål på de fire første minuttene, synker stemningen. Det er bare å beklage overfor alle som var her, sier Jensen etter 2-5-tapet.

- Vi starter passivt og avventende, og vi tør ikke å gjøre det vi har gjort de to siste matchene. Vi er bedre når vi tør å holde på pucken, men i dag forsvarer vi oss i hjel mot seriemesteren.

- Hvorfor ble det sånn i dag?

- Det er vanskelig å si. Kanskje er vi litt spente og safer innledningsvis. Vi prøver å unngå baklengsmål, og da skjer det motsatte, forklarer Jensen.

- Hvordan er stemningen i garderoben nå?

- Når man har tapt, særlig i et sluttspill, er stemningen laber. Vi er skuffa nå, og det forblir vi i noen minutter. Så gjelder det å få ned adrenalinet og pulsen. Det hjelper ikke å henge med hodet, sier Storhamars nummer 21.

Marerittstart

Allerede etter 34 sekunder kom nemlig antiklimakset for Storhamar. Stavanger greide det de aldri fikk til hjemme i DNB Arena på fredag: å overliste Andrew Engelage. Nick Plastino smekket inn 1-0 for gjestene etter et tungt trykk mot Storhamar-buret.

Fire minutter senere stilnet en smekkfull Hamar OL-Amfi igjen. Jean-Michel Daoust kunne enkelt legge 2-0-pucken inn bak en desorientert Engelage.

Da seks minutter gjensto av perioden, etter flere svære Stavanger-sjanser, skjedde det nok en gang. Dan Kissel lurte Adrian Saxrud Danielsen trill rundt, gikk kjøkkenveien og satte puck nummer tre forbi Engelage.

- Virker tamt

At Stavanger ledet fortjent 3-0 etter én periode, var Storhamar-legende Erik Kristiansen, som ga h-a.no sine betraktninger i pausene, ikke fornøyd med. 

- Stavanger kjørte rett og slett over dem, og Storhamar vant ingen dueller. Det virker tamt i dag, vurderte mester'n, før han prøvde å forklare hvorfor det gikk som det gikk i første periode.

- For to dager siden var det Storhamar som vant alle duellene. Det går opp og ned, og det er vanskelig å forklare hvorfor. Det kan ha med dagsform å gjøre, sa han.

Storhamar våknet

Fire minutter etter det første sidebyttet ble jobben enda vanskeligere for Storhamar. Lars Løkken Østli ga bort pucken i egen sone, og Peter Lorentzen banket inn 4-0.

Perioden var åtte minutter gammel da Storhamar endelig fant veien til mål. Erik de la Rose bestemte seg i egen sone, fikk fart på skøytene og banket reduseringen forbi Ruben Smith fra blålinja.

Bare et drøyt minutt senere straffet Storhamar et skjelvende Stavanger-lag igjen. Christian Larrivée kjempet inn reduseringen til 2-4 og satte fyr på OL-Amfi'n.

- Håp

Etter midtperioden, der Storhamar hevet seg stort, var Kristiansen langt mer optimistisk enn i den første hvilen.

- Dette var bedre. Storhamar begyntee å vinne dueller, så nå er det håp. Hvis 3-4 kommer ganske tidlig, er det bare å jage på for utlikningen. Ett mål hvert femte minutt gir seier nå, så dette kan gå. Å angripe kler også Storhamar best, sa Kristiansen, som mente Storhamar burde kjøre på fra start i tredjeperioden.

- Nå er det ikke noe å lure på, formante Kristiansen kategorisk. 

Kan vinne i DNB Igjen

Storhamar la tidvis tungt press på Stavanger. Men gjestene holdt unna og la en enkel avslutningspuck inn i et åpent Storhamar-bur. 

Stillingen i NM-finalen er dermed 2-2 i kamper. Tirsdag møtes lagene igjen i DNB Arena.

Joakim Jensen vet hva Storhamar må gjøre før det oppgjøret.

- Nå må vi nullstille. Vi er like langt nå, og det er best av tre. Vi må ta med oss det positive inn i de tre kampene og glemme det som ikke har fungert. Vi har vunnet der to ganger i år, så vi vet at vi kan gjøre det igjen, avslutter Jensen.

Storhamars lag:

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

2. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkkene Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Simen Sveen, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten.

4. rekke: Jørgen Langdalen - Vetle Lindstad, Mads Hansen, Ole Petter Øvergaard.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.