HAMAR: 1-5-tap lørdag og et 2-7-tap i går ble fasiten for Norges U20-landslag mot to år yngre russere.

Men det var ingen Storhamar-representanter på laget.
- Norsk juniorhockey domineres av skolelagene (NTG og Wang). Derfor er også de fleste på U-landslagene rekruttert gjennom disse skolene, sier sportssjef i Ishockeyforbundet Petter Salsten.
Storhamar har et skoletilbud med ishockey i dag og. TUK (topputøverklassen) gir spillerne muligheten til å trene på is tre ganger i uken i skoletiden. Men med en WANG-skole vil treningsdosen øke betraktelig.
I dag finne det Wang-skoler med ishockey både i Stavanger og Oslo.
- Vi ser at noe av det viktigste er at spillerne får trent på dagtid. Dagens linje i Storhamar fungerer bra også. I fjor var både Mats Larsen Mostue og Martin Blakseth Huse på U20-landslaget, forteller Saltsten.
- Det ville vært positivt for Storhamar med et samarbeid med Wang. forteller Salsten.
Eirik Børresen var med U-18 landslaget til VM i fjor, men ble ikke funnet god nok denne gangen. Men han er en som kan være aktuell for U20-landslaget utover i sesongen.
Hamar-gutten Andreas Øksnes var med på Norges lag, men 19-åringen spiller til daglig for Frisk/Asker.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.