HAMAR: For noen uker siden måtte han ta noen kamper fri på grunn av en ryggskade.
Hele tredjeperioden i går satt han med en nediset ankel i Storhamar-garderoben, lykkelig uvitende om dramaet som utspant seg på isen. Det var kanskje like greit. Avslutningen av tredje periode ble en gyser av de sjeldne. Storhamar ble satt under press allerede fra første dropp i sisteperioden. Takket være disiplinert forsvarsspill, og et samlet mannskap uten individuelle påfunn, klarte hjemmelaget å tette til foran Tommy Johansen.

Drama ett drøyt minutt

Ikke engang da Jimmy Andersson måtte sone to minutter 1.08 før slutt og Lillehammer plukket ut keeperen for å spille seks mot fire, klarte Lillehammer å score. Ikke så rart hjemmelaget høstet stående applaus fra de 2.303 frammøtte da sluttsignalet gikk.
- Det var mer enn poengene som var viktig i denne kampen, sa ulykkesfuglen Lars Løkken Østli. Han tenkte på den mentale betydning av å ha brutt en tapsrekke som før kampen i går, begynte å bli skremmende lang - nettopp mot Lillehammer.
Eneste skåret i gleden var skaden han pådro seg:
- Av en eller annen grunn fikk jeg en vridning i beinet mot slutten av andre periode. Om jeg ble dyttet, eller hva som skjedde vet jeg ikke, men i alle fall falt jeg over beinet jeg vred. Det var ikke behagelig, for å si det slik. Det var umulig å stå på beinet etterpå og jeg er neppe spilleklar i morgen, for å si det på den måten.

Møte på kammerset

Eirik Skadsdammen, som hadde målgivende på matchvinnermålet, betonte viktigheten av denne seieren slik:
- Vi har ikke vært helt på høyden i de siste kampene, derfor tok vi et møte på saken og gikk i oss selv, sa mannen fra Lunderseter utenfor Kongsvinger.
- Vi ble enige om å spille litt grundigere enn vi har gjort i det siste, og stå på gjennom samtlige 60 spilleminutter. Det ga oss energi og selvtillit, en selvtillit som var frynsete etter 0-3 mot Lørenskog i løpet av en drøy treminuttersperiode. Etter å ha opplevd det, krøp vi inn oss selv, alle mann, sa Skadsdammen, meget fornøyd med at også første- og andrerekka begynte å produsere igjen.
- Det ble tett mot slutten?
- Ja, men vi gjorde en kjempejobb med å dytte Lillehammer-spillerne unna, slik at Tommy Johansen fikk se utgangen på skuddene. Heldigvis holdt det helt inn, sa Skadsdammen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.