HAMAR: Nathan Martz var svært delaktig sist Storhamar vant NM-gullet i 2008. Nå kan canadieren igjen dukke opp i OL-Amfi'n med drageilden på brystet, for Martz står høyt på ønskelista til Michael Smithurst når det diskuteres mulig forsterkninger som skal finansieres gjennom bidrag fra støttegruppen Powerplay Club.
- Det der er det Powerplay som driver med, sier Smithurst først da han blir konfrontert med at Martz kan være på vei til Storhamar igjen.
- Men Martz er aktuell?
- Jeg kan bekrefte at han er et navn som er nevnt. Og jeg husker han så godt fra finalene i 2008 da jeg var trener for Frisk Asker, at jeg kan si at jeg synes han er et spennende navn og en god spiller, sier Smithurst, som selv avgjorde den sjuende finalen i 2004 for Storhamar mot Vålerenga.
Den nå 30 år gamle Martz har flere år bak seg i ungarsk hockey de siste årene, men skal nå være hjemme i Canada hvor han venter på tilbud fra blant andre Storhamar. Martz har aldri lagt skjul på at han trivdes i Hamar, så sånn sett passer det bra med en retur.

- Trenger profiler

- Det er bra at Storhamar satser på en ungdomsprofil, men laget trenger noen profiler også. Jeg vet at Nathan Martz er nevnt, men Michael Smithurst får ha det siste ordet når det skal bestemmes hvilken spiller som skal hentes, sier Truls Røise i Powerplay Club.
Med Martz på laget kunne Storhamar kanskje knepet seieren mot Lillehammer i går også. For det unge hjemmelaget holdt bra stand mot et tungt og på papiret sterkt Lillehammer-lag som bare manglet Andreas Martinsen av sine toppspillere.
Storhamar på sin side spilte uten Pål Johnsen som fikk seg en smell på trening onsdag. Johnsen spiller trolig igjen mot Stavanger søndag.
Lillehammer tok ledelsen i første periode gjennom Joakim Eidsæther på styring rett foran Robert Hestmann.
Mot slutten av perioden utlignet imidlertid Fredrik Lystad Jacobsen etter en god pasning fra Lars Løkken Østli i power play.
Lillehammer tok over i andre periode igjen, og var da hakket bedre enn hjemmelaget. Scoringer av Kevin Wehrs og Gino Gyer sørget for 3-1 til gudbrandsdølene før siste periode.

Glad for Jensen-scoring

Etter bare 42 sekunder i tredje periode sørget Joakim Jensen for ny spenning med sin redusering til 2-3.
Og særlig den scoringen gledet trener Michael Smithurst etter at Jensen slet mer enn vanlig foran mål forrige sesong.
- Det er viktig å få i gang Joakim, så den scoringen var viktig for ham, sier Smithurst.
Ellers gledet han seg over solid innsats hele veien.
- Hele laget sto på. Det ble gjort noen dumme feil som trekker ned litt, men jeg synes det var en grei start for oss mot en sterk motstander, sier Michael Smithurst.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00