HAMAR: Nathan Martz var svært delaktig sist Storhamar vant NM-gullet i 2008. Nå kan canadieren igjen dukke opp i OL-Amfi'n med drageilden på brystet, for Martz står høyt på ønskelista til Michael Smithurst når det diskuteres mulig forsterkninger som skal finansieres gjennom bidrag fra støttegruppen Powerplay Club.
- Det der er det Powerplay som driver med, sier Smithurst først da han blir konfrontert med at Martz kan være på vei til Storhamar igjen.
- Men Martz er aktuell?
- Jeg kan bekrefte at han er et navn som er nevnt. Og jeg husker han så godt fra finalene i 2008 da jeg var trener for Frisk Asker, at jeg kan si at jeg synes han er et spennende navn og en god spiller, sier Smithurst, som selv avgjorde den sjuende finalen i 2004 for Storhamar mot Vålerenga.
Den nå 30 år gamle Martz har flere år bak seg i ungarsk hockey de siste årene, men skal nå være hjemme i Canada hvor han venter på tilbud fra blant andre Storhamar. Martz har aldri lagt skjul på at han trivdes i Hamar, så sånn sett passer det bra med en retur.

- Trenger profiler

- Det er bra at Storhamar satser på en ungdomsprofil, men laget trenger noen profiler også. Jeg vet at Nathan Martz er nevnt, men Michael Smithurst får ha det siste ordet når det skal bestemmes hvilken spiller som skal hentes, sier Truls Røise i Powerplay Club.
Med Martz på laget kunne Storhamar kanskje knepet seieren mot Lillehammer i går også. For det unge hjemmelaget holdt bra stand mot et tungt og på papiret sterkt Lillehammer-lag som bare manglet Andreas Martinsen av sine toppspillere.
Storhamar på sin side spilte uten Pål Johnsen som fikk seg en smell på trening onsdag. Johnsen spiller trolig igjen mot Stavanger søndag.
Lillehammer tok ledelsen i første periode gjennom Joakim Eidsæther på styring rett foran Robert Hestmann.
Mot slutten av perioden utlignet imidlertid Fredrik Lystad Jacobsen etter en god pasning fra Lars Løkken Østli i power play.
Lillehammer tok over i andre periode igjen, og var da hakket bedre enn hjemmelaget. Scoringer av Kevin Wehrs og Gino Gyer sørget for 3-1 til gudbrandsdølene før siste periode.

Glad for Jensen-scoring

Etter bare 42 sekunder i tredje periode sørget Joakim Jensen for ny spenning med sin redusering til 2-3.
Og særlig den scoringen gledet trener Michael Smithurst etter at Jensen slet mer enn vanlig foran mål forrige sesong.
- Det er viktig å få i gang Joakim, så den scoringen var viktig for ham, sier Smithurst.
Ellers gledet han seg over solid innsats hele veien.
- Hele laget sto på. Det ble gjort noen dumme feil som trekker ned litt, men jeg synes det var en grei start for oss mot en sterk motstander, sier Michael Smithurst.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.