HAMAR: Martinsen var til undersøkelse på sykehuset i går etter at skulderen ble slått ut av ledd i en duell ved vantet i den første kvartfinalekampen.
- Det er vondt, men hvis ikke noe er røket kan jeg kanskje spille, sa en forsiktig optimist Andreas Martinsen til HA-sporten i går.
Men det er nok mer realistisk at han spiller igjen først søndag. Trener Tor Nilsen avskrev i hvert fall Martinsen i går.
- Det er helt sikkert det. Vi får bare se an når han blir klar igjen, sa Nilsen.
- Det er selvsagt større sjanse for at jeg spiller søndag, la Martinsen selv til.

Svekker Lillehammer

For Lillehammer vil det være en stor svekkelse å spille uten Martinsen. Det innrømmer Nilsen selv også. For med Martinsen på banen, har Lillehammer to rekker som er kapable til å sette Storhamar under press. Nå må Nilsen stokke om, og uansett hva han gjør så vil han ikke få den samme kvaliteten. Og velger han en av de utenlandske backene, så svekkes også det defensive.
- Jeg har mine tanker om dette, men jeg vil ikke gi Storhamar noen fordel av å vite hva vi gjør på forhånd. Men for oss er det et tap å spille uten Andreas Martinsen, sier Nilsen.
Han understreker likevel at Lillehammer uansett har mye å gå på. Og at det er der fokus nå ligger.
- det var trist for alle at vi ikke kunne være med å lage en ordentlig kamp onsdag. Det var flaut det vi leverte, sier Nilsen om 1-9-tapet onsdag.

Tror ikke på Dragons-kollaps

Lillehammer-treneren innrømmer at han tviler på om Storhamar kan gå på en lignende kollaps.
- Storhamar er sterke defensivt og de har seriens beste målvakt i Trevor Koenig, så det skal mye til for at de går på en sånn smell. Men hvis vi får orden på vårt spill, kan vi slå tilbake i kveld. Jeg har vært med på slike ting før. Og jeg føler vi har et ansvar overfor publikum til å gjøre dette til et severdig mjøsderby, sier Nilsen.
Han mener Storhamar også skal ha kreditt for at de spilte en god kamp onsdag.
- Det er lov å si at motstanderen gjør en god kamp. Jeg synes vi skal respektere hverandre såpass. Og Storhamar hadde gode spillere som lykkes i Christian Larrivée og Pål Johnsen. Det sier jeg selv om Pål Johnsen tydeligvis ikke liker meg, sier Nilsen, og legger til at han synes Storhamar-kapteinens utspill mot Lillehammer før den første kvartfinalen var litt dumt.
- Hockeyfamilien i Norge er ikke større enn at slike ting er unødvendig, men det er vel mye følelser fra ting som har skjedd tidligere, sier Lillehammer-trener Tor Nilsen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00