HAMAR/JESENICE: - Hvis alt går vår vei, har vi 13 spillere som er veldig aktuelle til VM, som ikke var med denne helga. At alle de skal bli klare til VM i Slovakia, er lite trolig, innrømmer Roy Johansen.
Først og fremst er det stor usikkerhet for de spillerne som er i NHL og AHL, men også de som nå er skadet er viktige.
- Framtidas spillere
Til helgas turnering var det bare igjen fem utespillere fra laget som ble nummer ti i OL i februar.
Patrick Thoresen spilte bare en kamp i Slovenia. Det merkes kraftig.
- Denne helga hadde vi med unge spillere som vi tror kan bli internasjonale spiller i framtida. Vi må tenke framover også.
Unggutta slet imidlertid voldsomt, og for første gang siden 2007 var Norge bare 19 sekunder fra å gå av isen uten mål mot en B-nasjon.
Fjerde tap på rad
Lørdag tapte Norge sin fjerde strake landskamp mot Ungarn, som er rangert som nummer 20 i verden. Ungarerne vant 2-1 etter to personlige feil i egen sone.
- Vi skulle ha vunnet den kampen for å være fornøyde. Ungarn spiller veldig tett og har en god keeper, mens vi ikke har evnen til å skape ordentlig farlige sjanser, sier Johansen.
Patrick Thoresen spilte bare åpningskampen mot Østerrike (seier 5-2) før han reiste hjem på en kort juleferie hos familien.
Det som var positivt, er at Østerrike er Norges motstander i gruppespillet i VM i Slovakia i mai.
- Patrick har ferdigheter som er viktige for et slikt ungt lag. Det hjelper å ha en slik type spiller på isen når vi mangler så mange, mener Johansen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.