HAMAR: Färjestad blir stor favoritt, og Brynäs er tippet en ny tøff sesong i den svenske eliteserien.

I fjor spilte laget kvalserie for å overleve i toppdivisjonen, og laget er ikke forsterket med kjente navn foran denne sesongen.

Toppscorer…
På de seks siste treningskampene har Brynäs ikke scoret eller sluppet inn mer enn to mål i noen. Laget vant de to siste kampene mot Modo (2-1) og Leksand (2-0).

Dermed er Mads Hansen en av sju toppscorere i forsesongen, med to mål på sine ni kamper.
Hansen har vekslet mellom å spille senter i andre- og tredjerekka.
Marius Holtet hadde en god avslutning på forsesongen, og endte til slutt på fire scoringer i treningskampene. Det var det bare to lagkamerater som klarte å straffe.
I generalprøven ble det ingen målpoeng for førsterekkeløperen da Salzburg ble slått 7-1, og Holtet har det morsomt med hockey igjen.

- Selvtillit igjen
- Etter å ha hatt en tung sesong i fjor er det morsomt å spille ishockey igjen. Det startet jo med oppturen med landslaget under VM, sa Marius Holtet til NTB.

Maris Holtet ble draftet av NHL-klubben Dallas Stars i 2004 og har vært i Texas-klubbens eie de tre siste sesongene, men noe spill i NHL ble det aldri. Det ble med spill i nest øverste nivå for farmerlag Iowa Stars.
- Jeg har etter hvert også klart å bygge opp selvtilliten her i Färjestad så jeg gleder meg til seriestarten.

Tre banet vei
For øvrig er det ni nordmenn i årets svenske eliteserie. Det er ny rekord.

Mads Hansen, Per-Åge Skröder og Anders Bastiansen har gjennom stabilt spill, banet vei for en rekke nye spillere nå for forsøke seg.
- Dette er et positivt tegn for norsk ishockey. Treningskulturen for 10-15 år siden sammenlignet med i dag, er som natt og dag. I Norge trener 15-åringene snart like bra som de svenske, sier den tidligere svenske landslagsspilleren Håkan Södergren til NTB.
- Dette er takket være mulighetene de får gjennom private skoler som Wang og NTG. Norge er omsider kommet etter svenskene. Klubber som Modo hadde ikke eksistert uten ishockeygymnaset som ble etablert der på begynnelsen 1980-tallet, sier Södergren.

Her er spillerne: Mads Hansen (Brynäs), Anders Bastiansen, Marius Holtet, Jonas Holøs (Färjestad), Per-Åge Skröder, Mats Zucarello Aasen (Modo), Mats Frøshaug, Martin Laumann-Ylvén (Linköping), Peter Lorentzen (Rögle).
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.