(Stavanger Oilers - Storhamar 4-2)

Det ble knalltøft for Storhamar i den første finalekampen.

Stavanger spilte en veldig solid kamp, mens Hamar-gutta slet med å komme opp på semifinalenivået. Det var til tider klasseforskjell.

ble rundspilt

Stavanger startet kampen i et voldsomt tempo og skapte muligheter fra første dropp. Martin Blakseth Huse, Tommy Kristiansen og Petter Røste Fossen hadde alle muligheter til å score tidlig.

Kampens første scoring kom da Josh Soares skjøt et hardt skudd i overtall. Andrew Engelage reddet, men pucken traff skulderen hans og trillet inn.

Like etterpå ble ledelsen doblet da Jean-Michel Daoust slo inn en retur fra kloss hold. Adrian Veideman sto for skuddet fra blålinja. 

Storhamar tapte skuddstatistikken hele 25-2, men en god Engelage holdt bortelaget fortsatt inne i kampen.

fornøyd Thoresen

- Jeg synes vi spiller en veldig god åpningsperiode. Vi kjører backene til Storhamar knallhardt, og gang på gang vinner vi pucken i gunstige posisjoner. Vi snakket om å spille på den måten, og det er gøy å se at gutta gjør det når det først gjelder. Jeg tror Storhamar ble overrasket over hvor hardt vi gikk ut, sier Petter Thoresen. 

Joakim Jensen var skuffet over hvor svake Storhamar var.

- Vi gjør så mange enkle feil. Vi spiller rett og slett ikke som et seniorlag, men som et juniorlag. Skal vi ha mulighet til å vinne her, så må vi opptre på en helt annen måte, sier løperen som noterte seg for to målgivende pasninger. 

bedre midtperiode 

Christian Larrivée ga bortelaget håp da han satte inn en en tidlig redusering. Scoringen kom etter flott forarbeid av rekkekameratene Eirik Skadsdammen og Joakim Jensen. 

Men like etterpå rotet Luke Moffatt bort pucken i egen sone, og Stavanger straffet de gule og blå hardt. Soares fant Trettenes flott på bakre stolpe, som dundret pucken opp i motsatt kryss.

Kun minuttet senere dundret Eirik Skadsdammen inn en ny redusering. Joakim Jensen ble felt foran mål, men pucken spratt ut til Skadsdammen. Han dundret pucken knallhardt i mål, og matchen var igjen åpen. 

Storhamar spilte bedre, men ble knallhardt straffet da Moffatt glapp Dan Kissel foran mål. Amerikaneren var råsterk og satte inn kampens sjette scoring. 

- Vi er ikke like gode og nøyaktige i midtperioden. De er effektive, men kan likevel ikke falle i kvalitet på den måten, sier Petter Thoresen.

Driter oss ut

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Vi skulle gå ut og sjokkere dem, men i stedet driter vi oss ut, ganske enkelt. Vi har snakket om å spille enkelt, men de har tydeligvis studert spillet vårt, sa Storhamars Linus Johansson til TV 2.

– Det er skuffende å tape, og vi tapte kampen i 1. periode. Det var dårlige pasninger, dårlige valg, dårlig tempo med puck og på skøyter, sa Storhamar-trener Alexander Smirnov.

– Men dette var bare første kamp. Vi har flere muligheter, og det blir ny krig onsdag, sa Smirnov.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00