Både Robert Hestmann og Oskar Östlund har høyere redningsprosent denne sesongen enn det Spartas suverene førstekeeper Tommy Johansen har.

Dahlstrøm mener Storhamar har en fordel på keeperplassen, men det er ikke noe Hestmann fokuserer noe på.

Må spille på toppnivå

– Vi må opp på vårt beste nivå skal vi ta dem. Jeg må spille på mitt aller beste skal vi ta dem. Jeg kan ikke slappe av, ikke gjøre noe halvveis, sier Hestmann, som endte med 91,4 i redningsprosent.

Östlund, som reddet 91,9 prosent av skuddene mot seg i serien, har vært fraværende på trening de siste dagene på grunn av sykdom, men han nærmer seg comeback.

Han er enig i at keeperne spiller en sentral rolle i sluttspill, men han fokuserer ikke på det.

– Det er ikke noe jeg tenker på, foruten at jeg skal spille mitt eget spill og være klar om sjansen kommer, sier han, og forteller at han føler selv han er god til å takle press mot seg selv.

– Ja, jeg håper det. Jeg blir ikke nervøs. Jeg holder fokus og hodet kaldt når det gjelder, sier han.

Heller ikke Hestmann bruker særlig med krefter på å tenke på presset som hviler på hans skuldre inn mot sluttspillet.

– Det største presset er kanskje det jeg legger på meg selv. De siste sesongene har jeg ikke merket så mye til det. Jeg har det bare gøy.

Hestmann er klar på hvilket nivå han og Östlund må opp på skal de oppnå suksess i sluttspillet.

CHL-nivå

– Kommer vi opp på nivået vi var på i Champions Hockey League, så blir vi veldig gode. Det er det nivået vi må sikte etter. Vi vet at vi kan, men det gjelder å bruke hodet litt, sier han.

– Vi må opp på vårt beste nivå skal vi ta dem, skyter han inn.

Östlund er imidlertid klar på hva som er viktigst i sluttspillet.

– Det er alltid kollektivet som er viktigst. Det er et lagspill, men at målvaktene må være på topp, det er jeg enig i, forklarer han.

Begge keeperne føler de har et forbedringspotensial før det braker løs i Sparta Amfi fredag kveld.

– Jeg føler jeg kan bli mer «på» i noen situasjoner, sier Hestmann.

– Jeg har følt meg bra på trening, selv om jeg ikke har trent på snart en uke, men jeg er mentalt klar for sluttspillet, sier Östlund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.