HAMAR: Det er mye snakk om at 1. femmeren bør produsere mest i et hockeylag, men disse tallene er unike.

Eirik Skadsdammen bommet med ti prosent da han ble utfordret til å tippe prosentandelen mål de har stått for.
- Vi må jo ta med at vi får spille mye også, men jeg ble litt overrasket over tallene. Rekka, sammen med backene, fungerer veldig bra. I det siste har det vært utrolig bra, sier Skadsdammen.

Kun tre foran
Sjøl har Eirik jublet for mål hele 14 ganger. Kun tre spillere i eliteserien har scoret flere: Jonas Solberg Andersen, Sparta (18), Marco Charpentier, Lørenskog (18) og Tomi Pöllänen, Lillehammer (15).

- Er det bare tre foran? Det var overraskende. Da kan du trygt si at jeg burde toppet, for jeg har hatt mange sjanser. Men dette er uansett bra. Jeg skal fortsette å skyte mye.
Joakim Jensen har også scoret 14 mål.

Mange Pål-varianter
Skadsdammen stortrives sammen med Pål Johnsen og Joakim Jensen.

- Vi spilte sammen i sluttspillet forrige sesong også. Vi passer bra sammen. Pål skal ha pucken mye, og han har varianter på det meste. Det gjelder å henge med. Jensen er god rundt mål, mens jeg skal grave fram puckene, og så gjelder det å posisjonere seg riktig. Vi utfyller hverandre godt. Det er viktig å ta med backene i dette også. Hele femmeren har vært bra.

Tøffe kamper
Dragons er inne i et tett kampprogram, og det blir ikke lettere av at Vålerenga og Sparta er motstandere i fire strake kamper.

- Det er en tøff periode. Det var moro at vi kunne slå Vålerenga på Jordal sist. Det er sjøltillit i hele laget nå, og vi har fått et løft. Sparta er nok enda mer fysiske enn Vålerenga, så det gjelder å stå opp, sier Skadsdammen.

- Bra flyt
Trener Rune Gulliksen er veldig godt fornøyd med produksjonen til 1. femmeren.

- Jeg satte Eirik der for å få mer kraft og fart. Han er veldig direkte i spillestilen. Pål og Joakim er mer finslepne. De fungerer godt sammen. Mats (Larsen Mostue) og Mattias (Livf) er også en viktig del av den femmeren. Backer er en viktig del i offensiven også. Backene våre har scoret 20 mål. Det er jeg fornøyd med.
Dragons møter Sparta hjemme i morgen. Så venter kamp i Sarpsborg tirsdag.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00