I fjor var plutselig økonomien i Dragons så svak at trenerne valgte å gi seg på eget initiativ for å redde klubben, som endte opp med 15 minuspoeng i serien. Dette er kun én av flere negative hendelser de siste sesongene som følge av pengetrøbbel.

Sponsorselger Kim Skogheim har sett seg lei disse uhyggelige overraskelsene. Etter at Fattige fettere AS skjøt inn tre millioner kroner for å slette gjelda i Storhamar Dragons ved slutten av april, har positiviteten i sponsormarkedet blomstret.

- Vi blir veldig godt mottatt! Etter grepene som ble tatt med Fattige fettere AS merker vi at entusiasmen og positiviteten er veldig bra. Folket har trua på Storhamar, sier Skogheim, som jobber på dugnad for Storhamar Dragons.

Avtaler i boks og på vent

Fem millioner inntjente sponsorkroner innen august var målet som ble satt.

Skogheim, i tett samarbeid med Svein Skarpmo og Mads Hansen på sponsorfronten, er allerede så godt som i mål.

- For noen uker siden hadde vi skrevet under sponsoravtaler verdt 4,6 millioner kroner. Det har økt med et par hundre tusen i mellomtiden, så vi er faktisk snart allerede i boks med det vi satt som mål. Prognosene er i hvert fall veldig lyse, sier Skogheim.

Så bra har det faktisk gått at sponsorsjefen allerede har begynt å sette nye mål.

- Vi har avtaler som ligger klare til signering. Jeg har stor tro på at vi skal kunne nå nærmere seks millioner kroner istedenfor fem før vi skriver september. Jobben med å skaffe flere sponsoravtaler fortsetter, sier han.

Til sport og sunnere drift

Følgene av de positive resultatene er flere og positive.

-Det gjør først og fremst at vi kan betjene utgifter på en annen måte enn tidligere, noe som er helt nødvendig. Vi skal ha full kontroll på det økonomiske til enhver tid og det skal ikke dukke opp ubehagelige overraskelser lenger.

Overskuddet skal også gå til å forsterke den sportslige satsingen.

- Stallen er vel nærmest komplett nå, men dette øker mulighetene for å forsterke ytterligere inn mot juletider. Men vi må huske at planen som ligger i bunn er at vi først og fremst satser på egne spillere, sier Skogheim.

21. juli møter spillerne etter ferie til knallhard oppkjøring. Første treningskamp spilles 21. august mot Oskarshamn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.