I fjor var plutselig økonomien i Dragons så svak at trenerne valgte å gi seg på eget initiativ for å redde klubben, som endte opp med 15 minuspoeng i serien. Dette er kun én av flere negative hendelser de siste sesongene som følge av pengetrøbbel.

Sponsorselger Kim Skogheim har sett seg lei disse uhyggelige overraskelsene. Etter at Fattige fettere AS skjøt inn tre millioner kroner for å slette gjelda i Storhamar Dragons ved slutten av april, har positiviteten i sponsormarkedet blomstret.

- Vi blir veldig godt mottatt! Etter grepene som ble tatt med Fattige fettere AS merker vi at entusiasmen og positiviteten er veldig bra. Folket har trua på Storhamar, sier Skogheim, som jobber på dugnad for Storhamar Dragons.

Avtaler i boks og på vent

Fem millioner inntjente sponsorkroner innen august var målet som ble satt.

Skogheim, i tett samarbeid med Svein Skarpmo og Mads Hansen på sponsorfronten, er allerede så godt som i mål.

- For noen uker siden hadde vi skrevet under sponsoravtaler verdt 4,6 millioner kroner. Det har økt med et par hundre tusen i mellomtiden, så vi er faktisk snart allerede i boks med det vi satt som mål. Prognosene er i hvert fall veldig lyse, sier Skogheim.

Så bra har det faktisk gått at sponsorsjefen allerede har begynt å sette nye mål.

- Vi har avtaler som ligger klare til signering. Jeg har stor tro på at vi skal kunne nå nærmere seks millioner kroner istedenfor fem før vi skriver september. Jobben med å skaffe flere sponsoravtaler fortsetter, sier han.

Til sport og sunnere drift

Følgene av de positive resultatene er flere og positive.

-Det gjør først og fremst at vi kan betjene utgifter på en annen måte enn tidligere, noe som er helt nødvendig. Vi skal ha full kontroll på det økonomiske til enhver tid og det skal ikke dukke opp ubehagelige overraskelser lenger.

Overskuddet skal også gå til å forsterke den sportslige satsingen.

- Stallen er vel nærmest komplett nå, men dette øker mulighetene for å forsterke ytterligere inn mot juletider. Men vi må huske at planen som ligger i bunn er at vi først og fremst satser på egne spillere, sier Skogheim.

21. juli møter spillerne etter ferie til knallhard oppkjøring. Første treningskamp spilles 21. august mot Oskarshamn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00