Hamar
Lørdag så han sitt lag tape 2-5 mot Vålerenga i det som kanskje var å betegne som sesongens første toppkamp etter at serien har kommet i gang.
Nummer en mot nummer to på tabellen. Etter flere sesonger der Storhamar har endt opp som en middelhavsfarer og sanket serieplassene sju-fire-åtte -fem, er rutinen fra slike toppkamper litt borte.
Ja, Storhamar har spilt kamper mot topplagene, men det har vært som outsider.
Nå er dragene laget alle jager.

- sluttspillkamp

- Vålerenga har mange unge spillere som likevel har fått den erfaringen de siste årene. De har vært i toppen og kjempet hele veien, og vet bedre enn oss hva som skal til i disse kampene. Det så vi i dag, der de spilte en sluttspillkamp, mens vi gjorde for mange feil. Vi har gjort feil før i år også, men ikke blitt straffet på samme måte av Stjernen, Frisk og Tønsberg, men mot topplag blir du hardt straffet. Skal vi fortsette å være et topplag må de tingene vekk, forklarer Smithurst.

Stresset av godt VIF

Dragene bød opp til kjempefest i Hamar OL-Amfi, da Christian Larrivée spilte fri Nathan Martz, som satte inn 1-0 etter ti sekunder lørdag!
Men så kom feilene. Både på offensiv blålinje og på egen blålinje. Så ble det stygge feilpasninger i egen sone.
-Jeg ser godt på spillerne at de føler seg litt mer stresset enn vanlig utover i 1. periode. Det må vi lære oss, og så må vi jobbe med at vi fortsatt har alt å vinne i år. Vi skal ikke forsvare noe.
Smithurst berømmer Vålerenga for å ha stått opp på blå og sikret seg mange overganger, og for å ha gitt målvakten sin best mulig arbeidsvilkår.
- De er veldige tette foran egen keeper, og gir ikke bort noe, mens vi ikke klarer å gi Tommy like gode vilkår.

- Må lære av feilene

Lagkaptein Mads Hansen hadde en fæl kveld på isen. Han var ikke direkte involvert i noen av de personlige feilene, men var på isen på alle fem Vålerengas scoringer!
- Det var mye fart i kampen, og kanskje er det derfor vi også gjør noen feil som vi bare må lære av. Det er ingen som gjør feil med vilje, så det blir på en måte tilgitt hvis vi ikke gjør de samme feilene neste gang vi spiller en toppkamp.
Hansen mener Storhamars styrke i år er at de har bydd motstanderne på lite.
- Kanskje må vi gjør ting enda enklere i disse ultimate toppkampene, og ikke bli straffet så hardt. Trøsten er at vi fortsatt topper tabellen, mens Vålerenga bare er nummer to, gliser Hansen.
I lørdagens HA sa tidligere storspiller Rune Gulliksen at det alltid er gøy å slå Vålerenga.
Da han forlot ishallen lørdag, mente han Storhamar hadde tapt for et godtspillende lag:
- Det er når du har tapt for Vålerenga, at du kjenner hvorfor det er så morsomt å vinne mot dem neste gang!
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00