Torbjørn Orskaug er mitt soleklare førstevalg som ny hovedtrener i Storhamar Dragons. Han har både kunnskap og ikke minst evnen til å få alle rundt seg til å yte litt ekstra.
HAMAR: At Rune Gulliksen kaster inn håndkledet etter bare en sesong er ikke så overraskende. Det har ligget litt i kortene. Ikke fordi han har gjort en dårlig jobb, men fordi det føles riktig sett både med Gulliksens øyne og klubbens øyne.
Gulliksens store triumf er at han overraskende tok Storhamar til semifinalen etter nedsablingen av Lørenskog i kvartfinalen.
Det var sterkt.
Og en overprestasjon.
Voksen avgjørelse
Men i sesongen under ett, har ikke Gulliksen løftet Storhamar mer enn han burde. Et lag med de ressursene og de spillerne er avhengig av en trener som får enda litt mer ut av materialet.
For Storhamar pr. i dag har verken penger eller mange store talenter.
Dessverre for Gulliksen ble oppturen etter semifinalebilletten ødelagt av katastrofetapet på 0-10 mot Vålerenga, men i en helhetsvurdering er ikke det avgjørende for at han nå velger å tre til side.
Gulliksen ser at han ikke har mer å tilføre dette laget.
Og det er en voksen avgjørelse av han å gi beskjed om det allerede nå.
Det betyr at Storhamar-ledelsen kan sette i gang med arbeidet rundt et nytt trenerteam allerede i dag.
På vei til forbundet
Det første jeg ville gjort var å ta en telefon til Torbjørn Orskaug. Entusiastiske Tobben bor fortsatt i Hamar, men er etter det jeg vet høyaktuell for en full stilling i Norges Ishockeyforbund etter sommeren.
Likevel synes jeg Storhamar bør forsøke å sy sammen en pakke som gjør Orskaug til lederen rundt A-laget.
I den pakken må han få med seg folk han kan stole på, slik at han ikke jobber seg ihjel slik han gjorde sist han var i klubben.
Men la gjerne Orskaug komme med sine ideer og tanker rundt hvordan organisasjonen skal bygges. Og Orskaug bør sette retningslinjene for talentutvklingen, men la andre utføre den.
Grunnen til at Orskaug bør bli så sentral er rett og slett at han har peiling på dette. Han vet hvor mye som kreves, og han setter de knallharde kravene som må til.
Svakheten til Orskaug er at han ikke gjør de store taktiske grepene underveis i kampene, men i treningssituasjonen er han outstanding.
Hva med Sasja?
Sammen med Aleksander Smirnov dannet han en nærmest perfekt duo i Storhamar da de sist ledet laget.
Hvis det hadde vært mulig å få til den samme kombinasjonen, men at Orskaugs jobb ble mer rettet mot bare A-laget, ville jeg jublet.
Og det ville vært en kjemperessurs å få Sasja tilbake i Dragons. Mannen er en legende. Og kunnskapen han sitter på finner du ikke ellers i dette landet.
Er dette umulig, går det an å legge lista litt lavere. Men det må inn en person som er flink til å coache under kampene.
Ungdomslinja
Et annet spennende spørsmål er hvor gode er det mulig for Storhamar å bli nå?
Det har vært mye snakk og skryt om ungdomslinja. Jeg tror likevel det beste man kan si om den, er at den er billig.
Jeg er ikke kjempeimponert over nivået på ungguttene som kommer opp. Det er mye mer å gå på der. Og mange av dem bør bli fortere gode.
Det har jo vist seg at de ikke var gode nok når det kom til sluttspill.
Målet må være at de beste juniorspillerne til Storhamar skal holde det samme nivået som for eksempel de beste juniorene i Vålerenga.
Skal hele laget matche Vålerenga, er klubben avhengig av at næringslivet bidrar mer.
Den biten ser litt vanskeligere ut å få til.
Derfor er også tap i semifinalen det beste klubben kunne håpe på denne sesongen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.