Da tabellfemmer Vålerenga tapte for Manglerud Star, fikk seriesekser Storhamar en gyllen mulighet til å nærme seg fjerdeplassen med stormskritt.

Men Storhamar tapte 2-3 for seriefirer Frisk Asker, og luka opp til tabellposisjonen som gir hjemmebanefordel i NM-kvartfinalen, vokste til åtte poeng.

- Vi kan fort komme til å møte Asker i kvartfinalen, men det skal ikke være noen umulighet. Vi er bedre enn dem over sju kamper, sier Alexander Reichenberg.

SE HATV: Hestmann benekter at fjerdeplassen glapp.

Hotham-goal

Storhamar kom inn i kampen etter fem tøffe åpningsminutter og leverte etter hvert en meget solid førsteperiode.

Da åtte minutter var spilt, kom også periodens eneste scoring - fra gjestene i blått og gult. Scott Hotham tok med seg pucken og løftet 1-0 vakkert opp i lengste kryss.

- Scott var veldig god i kveld. Han spilte en av sine beste kamper denne sesongen, sier Reichenberg.

To kjappe

Storhamar var under tungt press innledningsvis i midtperioden, og en travel Robert Hestmann gjorde en rekke viktige redninger.

Ved halvspilt kamp glapp det imidlertid for målvakta. Viktor Granholm la pucken på mål fra høyre - tilsynelatende ufarlig - men Hestmann rotet den inn i det nærmeste hjørnet.

Under ett minutt senere satt nummer to for vertene. Hestmann ga en livsfarlig retur på et skudd fra Torstein Nordrum, og Oscar Ahlström satte enkelt inn 2-1.

- Midtperioden er for dårlig, og vi er altfor for passive, sier Aleksander Smirnov. 

Undertallsscoring

Fire minutter ute i tredje periode kom nummer tre for et Frisk-lag i undertall. Jacob Berglund tok for store sjanser på blålinja og mistet pucken svakt til Connor Gaarder. Gaarder fant Mikael Dokken, og Dokken lurte skiva forbi Hestmann. 

Med åtte minutter igjen fikk Storhamar sjansen med fem mot tre på isen. Christian Larrivées suser fant Joakim Jensen via rundvantet, og Jensen reduserte iskaldt til 3-2.

Samme mann kunne ha ført Storhamar à jour et halvannet minutt før sidebyttet etter en glimrende Hotham-pasning, men Nicklas Dahlbert i Asker-buret vant duellen.

Så fikk Alexander Reichenberg en dobbelmulighet til å sette inn 3-3, men igjen var svensken i veien.

- Han hadde en sinnssyk redning på meg der. Jeg trodde at returen skulle gå inn, men han var der igjen, sukker Reichenberg.

Smirnov var ikke imponert over lagets få skuddforsøk i power play.

- Vi tar ikke nok skudd, og de skuddene vi tar er for dårlige, sier han etter 2-3-tapet.

Storhamars lag: Målvakt: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Erik de la Rose, Andreas Øksnes - Anders Gulliksen, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Hampus Gustafsson.

4. rekke: Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten, Alexander Reichenberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.