(Storhamar - Stavanger 1-5)

Det som skulle bli en festkveld foran 5846 tilskuere, ble i stedet en skrekkopplevelse for den store tilskuermassen. Stavanger dominerte kampen fra start til slutt, og måltavlen viste hele 1-5 idet sluttsignalet gikk.

Linus Johansson har vært god for Storhamar i den siste tiden, men i dag var det lite som satt for Storhamars suksessrekke.

- Vi spiller så halvhjertet. Vi presser kanskje med to stykker, mens tre andre står og ser på. Vi gjør ingenting av det vi har blitt enige om å gjøre. Dette var altfor dårlig, sier svensken.

Sist gang lagene møttes vant Storhamar 2-1 i Stavanger. Da spilte laget defensivt og kynisk. I dag stupte Dragons på som huggærne høner.

- Stavanger låste av midten og nektet oss rom. De spilte helt likt som vi gjorde mot dem sist. Vi fikk smake vår egen medisin, sier en skuffet Johansson.

- Glapp gullet i dag? 

- Jeg driter egentlig i gull, for det har vi aldri tenkt på. Jeg bryr meg kun om at vi skal bli topp-4 i serien for å få hjemmebanefordel i sluttspillet. 

Trener Aleksander Smirnov deler Johanssons oppfatning av kampen.

- Guttene var ikke disiplinerte i spillet. Vi gjør feil på feil, og Stavanger er gode nok til å straffe oss, sier en kortfattet Smirnov.

stavanger sjokkåpnet

Det var Storhamar som åpnet best i eget fjøs. Pål Johnsen dro seg glimrende inn i gjestenes sone og spilte Anders Gulliksen helt fri rett foran Stavanger-målvakt Ruben Smith. Unggutten satt avslutningen rett i fanget på den tidligere Storhamar-keeperen.

Stavanger gikk nærmest rett opp i angrep og kloret seg fast i hjemmelagets sone. Dan Kissel fant Josh Soares alene i slottet, sistnevnte var sikker som banken da han satte inn 0-1 etter seks minutter.

Gjestene fra oljebyen var ikke vonde å be i første halvdel av perioden. Mats Larsen Mostue spilte fri Jean-Michel Daoust som rykket fra Dragons' Lars Løkken Østli. Daoust satt et backhandskudd opp i motsatt hjørnet bak en forfjamset Andrew Engelage.

Med 0-2 etter bare 10 minutter ble det stille i et godt besøkt Hamar OL-Amfi hvor 5846 tilskuere hadde møtt opp.

Dragene fra Hamar vest var virkelig tamme og preget av stundens alvor, og fikk seg enda en kalddusj da unggutten Rudolfs Balcers satte kveldens tredje puck i Dragons-buret etter 16 minutter. Daoust stjal pucken fra en uoppmerksom Løkken Østli og spilte inn foran mål. Der fikk umarkerte Balcers sette pucken mellom beina på Engelage fra kloss hold.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-3.

stavanger fortsatte å leke med storhamar

Stavanger fortsatte å presse Storhamar også etter den første hvilen. Kampens første målscorer Josh Soares fikk fritt leide foran Engelage etter bare noen sekunder, men denne gangen var den kanadiske sisteskansen med på notene.

Men det tok ikke lang tid før Engelage måtte kapitulere nok en gang. Stavanger holdt lekestue i Storhamars sone, Adrian Veidemann fyrte av et skudd fra blålinja, men til side for mål. Bak Dragons-buret sto Balcers, som tok imot pucken og serverte Daoust på åpen kasse. En lekker scoring av gjestene.

Storhamar hevet seg noe etter 4-0-scoringen, og fikk prøve seg i spill fem mot fire for tredje gang i kampen, etter halvspilt 2. periode. Men som i de foregående overtallsperiodene var det gjestene som var farligst. Stavanger kontret, og Peter Lorentzen satte fart forbi Patrik Bäärnhielm, men Engelage var våkent framme med snapphansken.

Dragene var virkelig ikke "på" i det som skulle være seriefinalen. For om det ikke kampen var avgjort fra før ble den i alle fall det da Mathias Trettenes fikk æren av å sette inn 0-5-scoringen, etter snaue 33 minutters spill. Skuddet hans skiftet retning via kølla til Bäärnhielm, og pucken snek seg opp i nettaket. 

Med 56 sekunder igjen å spille av midtperioden fikk endelig de frammøtte Storhamar-supporterne noe å juble for, da mannen med gullhjelm, Christian Larrivèe lekte seg gjennom midtsonen og satte opp rekkekamerat Eirik Skadsdammen som dundret inn reduseringen til 1-5. Resultatet stod seg til pausen. 

transportetappe mot tre poeng

Storhamar-trener Aleksander Smirnov valgte å bytte keeper før den siste perioden, ut gikk Andrew Engelage og inn kom Daniel Jørgensen.

Stavanger Oilers virket å være fornøyde med 1-5 etter to perioder og gikk ut i 3. periode for å ro i land seieren, uten å bruke mer krefter enn nødvendig. Verken Daniel Jørgensen eller Ruben Smith i hvert sitt mål ble satt på nevneverdige prøver i første halvdel i perioden.

Nærmest scoring i tredje periode var Erik de la Rose, da han klinket til fra en god posisjon to minutter før slutt. Pucken smalt i stanga, og ut bak ryggen til Smith.  

Nærmere kom ikke Dragons, og Stavanger vant til slutt 5-1.

Storhamar stiller følgende lag:

I Mål: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson

3. rekke: Lars Løkken Østli, Adrian Saxrud Danielsen - Lars Erik Hesbråten, Mads Hansen, Ole Petter Øvergaard

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jørgen Langdalen - Anders Gulliksen, Pål Johnsen, Vetle Lindstad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.