– Vi er dårlige fra start til slutt. Den tanken deler jeg nok med alle som var her i kveld, sa målscorer Joakim Jensen etter seieren i Hedmarksderbyet torsdag kveld.

Det sto 0-0 etter en meget svak førsteperiode i Hamar OL-Amfi.

Det var Kongsvinger som tok grep om kampen, og etter fem minutter var det gjestene som fikk periodens største sjanse. Christian Bull rotet bort pucken, og gullhjelm-svensken Victor Zettegren fikk to muligheter foran Hestmann. Ved begge mulighetene måtte Hestmann ut i full strekk.

Jørgen Langdalen skjøt i tverrliggeren fra skrått hold etter ti minutters spill, og det var Storhamars eneste sjanse i løpet av de første 20 minuttene.

annullert scoring

Storhamar slet med å komme til muligheter i starten på midtperioden, men i power play kom endelig muligheten for hjemmelaget. Jacob Berglund fant Eirik Skadsdammen foran mål, som sendte i vei et godt skudd i det lengste hjørnet. Hjemmelaget trodde de hadde fått hull på byllen, men dommer Mats Fransen annullerte scoringen for offside i målgården.

Hjemmelaget klarte å presse gjestene hardere, og etter halvspilt periode kom kampens første scoring. Joakim Jensen fikk pucken i slottet, og Oslo-gutten dundret pucken inn under keeper Furseths spakhanske. 

– Fikk dere kjeft i pausa?

– Sasja er ingen tordentaler, men i dag trengtes det, og det fikk vi også. Andreperiode var et hakk bedre, men i dag kan egentlig ingen perioder kalles gode, sa målscoreren.

Øksnes-scoring

Den tredje perioden åpnet med en ny annullering fra Fransen. Eirik Skadsdammen fikk pucken like foran mål, vendte bort en spiller og satte pucken nede ved stolperoten. Storhamar-spillerne jublet, men igjen hadde Fransen andre planer. Han slo ut med begge hendene, og Storhamar hadde fått sin andre scoring annullert. Aleksander Smirnov og Pål Johnsen protesterte høylytt, men uten å klare å få dommerne til å ombestemme seg.

Andreas Øksnes la på til 2-0 etter 49:19. Lars Erik Hesbråten vant en dropp tilbake til Øksnes. Han dro med seg pucken inn i midten og la på en backhand-lompe som gikk over alt og alle og inn i mål. Det sikret tre poeng, men dagens første målscorer var lite fornøyd.

– Vi sliter med det vanlige: kvalitet med pucken. Når vi spiller med tempo fremover kommer sjansene også i dag, men generellt er vi for trege. Vi vil jo være der vi var i fjor, men per dags dato er det ikke mye som ligner, sa Jensen i garderoben etter kampen.

Storhamars lag: Målvakt: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Christian Bull, Erik de la Rose - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Martin Gran, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

3. rekke: Andreas Øksnes, Patrik Bäärnhielm - Eirik Skadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Stein-André Hagen - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00