HAMAR: Det var i romjula han gikk ned for telling. Livf ble taklet av Frisks Cameron Abbott, og svensken vred seg i smerte.

Det viste seg at kneet hadde fått en skikkelig smell. Det var snakk om brudd, og da var utgangspunktet at svensken var ferdig for sesongen.

Kamprusten
Men i Askerhallen mandag satt kapteinen med fullt utstyr i boksen.

Men spilte ikke.
Men nå er han altså klar.
- Skaden er leget. Det er musklene rundt som er utfordringen, sjøl om jeg har trent bra de siste ukene. Det er blitt bedre, og jeg synes det kjennes bra nå. Jeg må innrømme at det kribler i kroppen. Den største utfordringen er selvfølgelig at jeg ikke har spilt kamp på tre måneder, sier Mattias Livf.

Sasja fornøyd
Sjøl om Mattias Livf mangler kamptrening, er trener Aleksander Smirnov sikker på at svensken leverer varene.

- Mattias skal spille sammen med Lars Løkken Østli. Livf er en rutinert og god back. Han spiller trygt, og kan balansere det defensive på en fin måte. Gutta ble glade da de hørte at han kunne spille igjen, sier Sasja, og legger til:
- Det er bra for et lag at kapteinen kommer tilbake. Mattias er en herlig type.

Færre utvisninger
Som nevnt så Livf mandagens kamp fra boksen.

Han likte ikke det han så.
- Vi må ta bort 90 prosent av utvisningene. Da har vi en bra sjanse til å slå Frisk onsdag. De vil ha slikt spill som mandag. Fem av målene kom i undertall. I spill fem mot fem var vi hakket bedre, syntes jeg. Men det er mager trøst.
Svensken innrømmer at han ble litt overrasket over den dårlige disiplinen.

Ørbæk spiller
- Det var litt av det gamle som vi drev med i serien for mange uker siden. Da slet vi med disiplin og unødvendige utvisninger. Vi kan ikke holde på slik, og det vet alle spillerne godt, sier Livf, og fortsetter med litt mer om mandagens kamp:

- Jeg tror det var mange spillere som tidlig begynte å tenke på neste kamp.
Cato Ørbæk fikk seg en smell i Askerhallen mandag, men spiller. Lars Erik Hesbråten og Nathan Martz sto over gårsdagens trening, men spiller i kveld de også.
Det er klart for finale nummer fem.


Foto: Fredrik Olastuen
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.