HAMAR: I kampene etter landslagsoppholdet har Mattias Livf stått fram som en av lagets viktigste brikker, også i målprotokollen.

I de ni siste kampene, har han levert poeng i hver eneste kamp. Fem mål og åtte assist har blitt notert med norsksvenskens navn bak.

Ikke opptatt av poeng
Livf tror ikke han noen gang i karrieren kan vise til samme effektivitet.

- Nei, det tror jeg ikke. Eller, helt sikkert ikke, ettersom jeg ikke husker det. Det må i tilfelle ha vært under tiden i Trondheim for en del år siden, sier Livf.
Men selv er han ikke så opptatt av å snakke om målpoeng.
- Det handler ikke bare om det. Det viktigste man gjør som kaptein, er å gå foran og forsøke å få alle å være med på å jobbe hardt. Vinner man sin mann-mann-duell har man kommet langt i ishockey. Og en spiller får gjort lite alene.

- Stabilt god i hele år
Men faktum er at laget har tatt et steg vekk fra den tyngste perioden. Før Livf for alvor fant målet, tapte Dragons seks av sju kamper.

- Mattias har vært stabilt god helt fra starten av, og er en svært viktig mann for klubben. Spillemessig ønsker vi at backene skal bidra også offensivt. Å bruke backene er noe vi må fortsette å tørre. Spesielt nå som Mattias har begynt å produsere som han gjør, sier trener Rune Gulliksen.
- Det er jo veldig hyggelig at også folk som begynner å komme litt opp i åra kan være med på å score mål, ler treneren.

- Tidlig å si ennå
35 år gamle Livf har kontrakt som går ut etter sesongen. Han hevder han ikke har tenkt så mye på hva som skjer neste år.

- Det er litt tidlig å si. Jeg får fundere litt på det etter denne sesongen, sier Livf.
Som ifølge Gulliksen er svært ønsket med tanke på framtida.
- Det er det ikke noe tvil om. Jeg ser for meg at så lenge han er med og bidrar, spesielt sånn som nå, så bør Mattias spille.

- Utstråler trygghet
Trenerens meninger er noe han deler med daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen.

- Jeg må si meg enig med Gulliksen der. Mattias står for kontinuitet og er en etablert spiller som også er viktig for de unge. Det er forståelig at han må føle det litt på kroppen selv, men vi vil veldig gjerne ha ham med videre.
- Det med at Livf er en viktig brikke i forhold til klubbens mange unggutter, er noe også Gulliksen påpeker.
- Mattias utstråler trygghet, og er spesielt viktig for Mats (Larsen Mostue). Han er en spiller som tar gode valg og gjør veldig få feil. Han spiller bra og effektivt, i backpar med Mats.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00