Det ble han ikke, men han var enig i at det var godt å sprekke nullen. Etter to kamper for sitt nye lag står han med én assist og én scoring.

Den som leter etter defensive gener hos amerikaneren, leter forgjeves. Med historien om disse to lagenes forrige møte i frisk erindring, gikk han på isen med ett mål for øye: Å løfte Storhamar til seier.

- Jeg vet hvor fort det kan snu i hockey, og vi driver jo med dette for å vinne, sa Luke Moffatt som sendte laget sitt i teten etter tre minutter av andre periode:

- Utrolig med pucken

- Jeg gikk oppover på høyresiden og så at pucken slo i skøyta til Jacob Berglund. Plutselig lå den foran meg, og jeg sto ansikt til ansikt med Stavanger-målvakt Ruben Smith. Den kjappeste av oss til å treffe pucken, ville vinne duellen, sa Storhamars Luke som innrømmet at han var «lucky» som scoret, men som kunne blitt matchvinner med akkurat det målet.

Luke Moffatt er klar på at publikum ikke har sett det beste fra ham ennå. Han er fersk med et nytt lag, og en spiller seg ikke inn i den første eller andre kampen. Her er det mer i vente, for som gårsdagens bestemann på Storhamars lag, Erik de la Rose sa det:

- Luke Moffatt er utrolig med pucken. Han kan gå inn i ei klynge med spillere, gå rett gjennom den og komme ut igjen, fortsatt med pucken i behold. Dette er en spiller vi vil få mye glede av utover i sesongen.

Nå var det dem som savnet de offensive frekkhetene fra Moffatt de siste 20 minuttene av kampen, men det hadde sine helt klare årsaker:

- Vi skulle være litt mer forsiktige og defensive i tredje perioden, og det var synd vi ikke klarte å ri stormen av. Vi fulgte instruksjonene våre, men dessverre ble det gjort feil. Det er jo som regel det som avgjør kamper til sjuende og sist.

Erik de la Rose (21) er også et eksempel på en som har funnet seg godt til rette i blått og gult. I går var han rett og slett arrogant i backspillet sitt. Spesielt i den første perioden påkalte han smilet hos hjemmesupporterne etter å ha rundspilt en Oilers-spiller.

- Jeg føler at det funker bra for meg i Storhamar, selv om jeg er litt irritert for at vi ikke vant denne kampen. Vi bød opp til match, men var ikke med helt inn. Personlige feil avgjør, men Andrew (Engelage) hadde det ikke lett. Han måtte vært klar på både skudd og pasning. Da gikk det galt, sa de la Rose som føler at han er kommet godt inn i gjengen, jeg har fått jobb, og samboeren trives også. Alt i alt gir dette den riktige tryggheten for å prestere på isen, og jeg føler at det har gått greit helt fra starten på sesongen.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.