HA-sporten møter treneren som er inne i sin femte sesong som sjef for Tsjekkias mest omtalte hockeylag.

– Jeg har ikke sett Storhamar spille, og jeg kommer heller ikke til å gjørde det før vi skal møte dem. Uansett hvem vi skal spille mot skal vi spille hockey på vår måte, sier treneren som har overlevd oppsiktsvekkende lenge som sjef, sammenliknet med de fleste andre trenerne i tsjekkisk klubbhockey.

– Så lenge laget får gode resultater, sitter jeg forholdsvis trygt, gliser treneren.

Klubbeier med krav

Likevel er han helt avhengig av å ha tillit hos klubbens store eier, Petr Speychal.

– Han har gitt oss klar beskjed om at suksess i CHL er like viktig som suksess i den hjemlige ligaen, forteller treneren.

Og suksess i tsjekkisk hockey-sammenheng er veldig ofte det samme som å vinne.

Forrige sesong forsvant Sparta Praha ut av CHL i første runde i play-off.

Laget tapte 2-1 hjemme mot svenske Linköping og spilte 2-2 i returoppgjøret i Sverige, etter å ha vunnet gruppespillet mot sterke lag som Växsjõ (Sverige), Mannheim (Tyskland) og Kalpa (Finland).

– I bortemøtet ledet vi 2-1 til det gjenstod kort tid av kampen, minnes Jandac.

Scorer mest i Tsjekkia

Rent sportslig er det neppe noen tvil om at Sparta Praha blir en tøff utfordring for Storhamar.

Forrige sesong scoret laget flest mål av samtlig lag i den hjemlige serien, men måtte likevel se segt slått i semifinalen til slutt.

– Klubben har ikke vunnet ligaen siden 2007 og jeg tror mannkapet vårt denne sesongen er noe bedre enn det var i fjor. Derfor håper vi å kunne kjempe om å vinne både CHL og serien, sier hovedtrener Josef Landac som avslutter med å gi sin karakteristikk av norsk hockey.

– De spiller ofte fysisk tøff hockey og har mange spillere på rundt to meter. Hva er det dere har i maten der oppe, undrer en smilende treneren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00