Nå er latvieren Eduard Rabe fysisk trener i KHL-klubben Sibir Novosibirsk.

- Han var med i teamet mitt som fysisk trener i Severstal og Neftekhimik, sier Aleksander Smirnov.

Rabe var fysisk trener i NHL-klubben Boston Bruins i 2012-2013-sesongen.

- Jeg har veldig god kontakt med ham, og han hjelper meg. Nå har han gitt meg råd om belastningsstyring, hvordan vi bør trene for å få best mulig form i sluttspillet, og hva den beste restitusjonen er når kampene kommer annenhver dag. Hvor lange treninger skal vi ha? Dette er viktig. Jeg kan ikke bruke alt han kommer med, fordi forskjellen på KHL og den norske eliteserien er veldig stor. De er helproffe, mens mine spillere må jobbe, sier Storhamar-treneren.

- Får testet ut mye

Storhamar har to seriekamper igjen før det braker løs med første kvartfinale fredag. De møter Kongsvinger borte i morgen, mens Manglerud Star kommer til Hamar OL-Amfi tirsdag.

Da får også Storhamar-gutta sølvmedaljene sine.

- Vi skal ha respekt for de to siste motstanderne i serien. Det blir viktige kamper for oss opp mot sluttspillet. Vi får testet ut mye i spillet vårt før det virkelig blir alvor, sier Aleksander Smirnov.

Toppformen på veg

Han har notert ned mange positive ting fra toppkampene mot Stavanger og Sparta.

- Formen er helt klart på veg opp etter den tøffe perioden vi kjørte under landslagspausen. Jeg merker det godt på treningene.

Nå skal Storhamar finpusse formen og få de siste detaljene på plass.

- Over- og undertallsspillet er alltid viktig i et sluttspill. Det skal vi jobbe med, i tillegg til en del taktiske ting. Vi skal også jobbe med å luke vekk en del feil defensivt, sier Smirnov, og fortsetter:

- Det er viktig at vi er smarte nå, slik at det ikke blir for stor belastning på treningene.

Ser an skadde spillere

Smirnov håper å få med seg både Lars Erik Hesbråten og Mads Hansen i kvartfinalen fredag.

- Jeg håper selvfølgelig at de er klare om en uke. Hesbråten er i klar bedring. Jeg er positiv til at han kan spille da. For Mads Hansen er sjansene 50-50 slik situasjonen er nå. Vi vil ikke ta noen sjanser med dem i de to siste seriekampene, sier Smirnov.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.