Nå er latvieren Eduard Rabe fysisk trener i KHL-klubben Sibir Novosibirsk.

- Han var med i teamet mitt som fysisk trener i Severstal og Neftekhimik, sier Aleksander Smirnov.

Rabe var fysisk trener i NHL-klubben Boston Bruins i 2012-2013-sesongen.

- Jeg har veldig god kontakt med ham, og han hjelper meg. Nå har han gitt meg råd om belastningsstyring, hvordan vi bør trene for å få best mulig form i sluttspillet, og hva den beste restitusjonen er når kampene kommer annenhver dag. Hvor lange treninger skal vi ha? Dette er viktig. Jeg kan ikke bruke alt han kommer med, fordi forskjellen på KHL og den norske eliteserien er veldig stor. De er helproffe, mens mine spillere må jobbe, sier Storhamar-treneren.

- Får testet ut mye

Storhamar har to seriekamper igjen før det braker løs med første kvartfinale fredag. De møter Kongsvinger borte i morgen, mens Manglerud Star kommer til Hamar OL-Amfi tirsdag.

Da får også Storhamar-gutta sølvmedaljene sine.

- Vi skal ha respekt for de to siste motstanderne i serien. Det blir viktige kamper for oss opp mot sluttspillet. Vi får testet ut mye i spillet vårt før det virkelig blir alvor, sier Aleksander Smirnov.

Toppformen på veg

Han har notert ned mange positive ting fra toppkampene mot Stavanger og Sparta.

- Formen er helt klart på veg opp etter den tøffe perioden vi kjørte under landslagspausen. Jeg merker det godt på treningene.

Nå skal Storhamar finpusse formen og få de siste detaljene på plass.

- Over- og undertallsspillet er alltid viktig i et sluttspill. Det skal vi jobbe med, i tillegg til en del taktiske ting. Vi skal også jobbe med å luke vekk en del feil defensivt, sier Smirnov, og fortsetter:

- Det er viktig at vi er smarte nå, slik at det ikke blir for stor belastning på treningene.

Ser an skadde spillere

Smirnov håper å få med seg både Lars Erik Hesbråten og Mads Hansen i kvartfinalen fredag.

- Jeg håper selvfølgelig at de er klare om en uke. Hesbråten er i klar bedring. Jeg er positiv til at han kan spille da. For Mads Hansen er sjansene 50-50 slik situasjonen er nå. Vi vil ikke ta noen sjanser med dem i de to siste seriekampene, sier Smirnov.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00