Dragons-kaptein Mads Hansen tar imot HA-sporten dagen etter han spilte en av de desiderte hovedrollene på Jordal Amfi.

4-2-seieren mot Vålerenga sitter fortsatt i kroppen på godt og vondt.- Klokka 17 skal jeg få knekt på plass igjen nakken min, gliser veteranen som opplever gode dager med idretten sin.

En jobb han ville ha

Som kaptein for Dragons i medvind koser han seg med den sportslige framgangen, og selv om Hansen ytterst sjelden trekker fram seg sjøl og egen innsats, er det ingen tvil om at han bidro sterkt med to scoringer mot Vålerenga på borteis.

Noen timer før han ledet Dragons mot Vålerenga, ble han ansatt som sportssjef for ishockey på Wang Toppidrett.

- Helt siden jeg hørte skolen skulle starte opp her i Hamar har jeg hatt et ønske om å bidra. Det er jo en slik jobb jeg har drømt om, sier Hansen som vet at han selv kan være med å forme hockey-klassen på det private gymnaset.

Egne erfaringer

- Jeg ønske å bygge mye rundt egne erfaringer gjennom et langt hockeyliv. Alt fra idrettslinja i Oslo, flere prosjekter i regi av hockeyforbundet og ikke minst til sesongene i Brynäs, sier Hansen.

Den svenske klubben hadde en årrekke et hockeygymnas som var ansett som det beste i Sverige.

- Jeg kommer til å legge masse personlig prestisje i at denne skolen blir virkelig bra, sier Hansen som selv mener han nærmest kastet bort noen år av karrieren, fordi han brukte tid på å finne ut hva slags spiller han skulle bli.

- Lenge forsøkte jeg å bli som Ole Eskild Dahlstrøm og Pål Johnsen, men omsider skjønte jeg at jeg hadde helt andre kvaliteter enn å trylle med pucken, erkjenner spilleren med over 110 OL- og VM-kamper for det norske landslaget.

Individuell oppfølging

- Skolens mål må være å følge opp hver elev og legge planer som passer den enkelte. Om vi lykkes er derimot mulig å måle på flere måter. Vi kan se hvor mye nærmere eleven er sitt sportslige mål og potensial etter tre år, men like viktig blir å se om de også har vokst som menneske, sier Mads Hansen, som understreker at han kommer til å fortsette som spiller ut kontraktsperioden med Dragons - ut sesongen 2015/16.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00