Fra å tape 1-9 i Stavanger i slutten av september, skal Storhamar være i stand til å ta alle tre poengene i kveld.

Og selv om Stavanger-publikumet opplevde en magisk aften da målene rant inn bak Andrew Engelage og etter hvert Daniel Jørgensen, kan det samme publikumet få en alvorlig vekker i kveld på hvor fort maktbalansen i idrett kan endre seg.

Jeg sier ikke at Storhamar banker Stavanger i kveld, men det er et helt annet lag Aleksander Smirnov entrer luksuriøse DNB Arena med nå.Fra å være et haltende lag med femti prosent juniorspillere, er det et voksent seniorlag proppfulle av selvtillit som kommer til oljebyen nå.

Skaper mye

Poengfangsten til Storhamar de siste kampene, forteller også at forutsetningene har endret seg. Kampen mot Frisk Asker var heller ikke noe stort tilbakeskritt, selv om Smirnov var forbannet over enkle feil i egen sone i starten av kampen mot Asker-laget.

Framover dundret dragene på i stilen vi liker så godt. 57 skudd i en bortekamp mot et av topplagene er ganske så unikt.Det offensive skytset som Smirnov nå rår over, står ikke mye tilbake for det Petter Thoresen har.

* Christian Larrivée er ligaens beste spiller. Sammen med prikkskytteren Joakim Jensen og bulldoseren Eirik Skadsdammen, danner han en trio motstandernes trenere bruker noen timer ekstra på foran skjermen med oppdaterte analyseprogrammer.

* Den nye rekka med Luke Moffatt, Linus Johansson og Jacob Berglund, er nesten like skarp. Det betyr at Thoresen ikke bare kan sette sammen ei rekke som skal rydde opp i egen sone. Han må være forberedt på at Storhamar fortsetter kjøret når Larrivée hopper over vantet for å hvile.

* Og som om ikke det er nok, har Storhamar fortsatt spillere som Pål Johnsen, Mads Hansen og Martin Gran å kjøre på med sammen med Lars Erik Hesbråten som tar smeller som hvilken som helst stuntmann i 007-filmene.

* Stavanger må også forberede seg på at det er robuste mannfolk som står opp på blå når de angriper. Patrik Bäärnhielm og Jimmy Andersson har løftet Storhamars forsvarsevne mange hakk.

Herlig for fansen

Alt dette gjør at vi i kveld har lov til å håpe på langt mer enn et hederlig tap. Storhamar har helt enkelt et spennende lag som helt sikkert har hevet lista på egne vegne mange hakk.

Da bør seier mot Stavanger borte heller ikke føles som noen umulighet.

Så må spillerne fortsatt være ydmyke for at det er et voksent og solid hockeylag, som har spilt jevnt med flere av Europas beste topplag i Champions Hockey League de møter.Sett med fansens øyne må det uansett være deilig å vite at laget ditt har mulighet til å ta poeng i hver eneste kamp.

Det gjør at det går an å glede seg til mer enn bare jula nå. Sluttspillet i hockey ligger alltid der framme som et godbit.

En god serieplassering vil gjøre inngangen til sluttspillet mer komfortabel.En andreplass i serien gir ikke bare hjemmebanefordel i kvartfinalen, men kanskje minst like viktig, det samme også i en semifinale.

For selv om Stavanger er på god veg mot seriegull, er det mulig å hente inn Lørenskog. Det så vi sist lagene møttes i OL-Amfi'n. Samtidig sliter Sparta borte, mens Frisk Asker så langt har unngått skadeproblemer av betydning.

Hever lista

Storhamar-ledelsen har fått skryt for spillerforsterkningene sine. Da er det ikke rart forventningene skrus i været. Det må både klubben og ikke minst spillerne leve med.

Christian Larrivée sier det jo rett ut at de nå kan slå alle. Det sier også noe om at de interne målene og kravene er hevet.Alt dette er det mulig å bekrefte i kveld med en solid laginnsats.

En seier borte i Stavanger vil også sende et viktig signal til hele Hockey-Norge:Nemlig at Dragons er et lag alle de andre bør unngå i sluttspillet.

Les også
SPORT Kl.18.30: Følg Oilers-Dragons her!
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00