HAMAR: Landslagstrener Roy Johansen reiser til Frankrike med to målvakter: Ruben Smith og André Lysenstøen.
Vil se Lysenstøen
- I utgangspunktet skal de stå en kamp hver. Vi vil gjerne se Lysenstøen i kamp. Det er lenge siden sist, og han har vært gjennom en operasjon. Det er viktigere for ham å vise seg fram enn for Ruben, sier Roy Johansen.

I utgangspunktet er Pål Grotnes Norges førstevalg. Torsdag skal han altså opereres etter å ha slitt med lyskeproblemer en stund.
Pål Grotnes rekker OL, men det blir spennende å se hvor fort han spiller seg inn i det igjen.
- I utgangspunktet er Ruben 2. keeper, bak Grotnes. Så får vi se hvor lenge Grotnes er ute, og når han kan trene for fullt igjen. Det er vel ingen mal i forhold til lyskeskader. Vi får vente og se, sier Roy Johansen.

Beste sist
Ruben Smith er uansett offensiv, og er klar til å vise seg fram.

- Jeg håper på flere sjanser framover. Det har ikke vært så mange muligheter i mesterskap. Jeg sto ti minutter i siste VM, mot USA.
Han fikk veldig gode tilbakemeldinger etter den siste landskampen han sto, i Hviterussland.
Det var mot et all star-lag.
- Det var nok min beste landskamp. I hvert fall i følge keepertreneren på landslaget. Nå er det Frankrike, og jeg vet hva de står for, og føler meg bra forberedt. Det handler om å benytte de mulighetene som kommer.

Ekstra utfordring
I den siste landskampen hadde Storhamar-målvakten mye å gjøre.

- I noen kamper før det, kom motstanderen mest på overganger. Mot all star-laget var det travelt. Dermed øker mulighetene for å prege kampen - og bidra. Jeg trives best når det er travelt.
Smith synes landslagsspill er en herlig ekstra utfordring.
- Det gir ekstra motivasjon og sjøltillit, spesielt når det går bra. OL blir stort. Jeg skal jobbe hardt hver dag framover.

Savner målvakttrener
Selv om Ruben Smith ikke var helt fornøyd etter Lørenskog-kampen søndag, så har han vist høy klasse de siste kampene.

- Det er en litt annerledes sesong for meg. Forrige sesong spilte jeg veldig stabilt, uten de store toppene. Nå har jeg spilt noen utrolig bra kamper, og noen middels bra kamper. Det har svingt mer.
- Savner du en målvakttrener i det daglige?
- Ja, det gjør jeg, og det er vel naturlig etter å ha hatt målvakttrener i seks år. Mangel på målvakttrener preger spillet mitt i noen faser. Det går på tekniske ting, men det fungerer stort sett greit.
PS! Norge møter Frankrike i Frankrike fredag og lørdag.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.