• levende vegg: Oskar Östlund har stått fantastisk for Storhamar i hele høst. Torsdag kan svensken sette rekord. foto: Fredrik Olastuen

Oskar Östlund kom til Storhamar som et ubeskrevet blad før årets sesong. Etter 19 seriekamper leder svensken målvaktstatistikken i eliteserien suverent, med elleville 94,9 i redningsprosent. Nå jakter han en historisk milepæl i Storhamar: Å bli den første keeperen til å holde nullen i tre kamper på rad for Storhamar.

Norgen nærmest

Storhamar-historiker Lars Nikolaisen, som har fulgt laget tett i over 20 år, forteller at ingen målvakt har holdt nullen i tre kamper på rad. Jonas Norgren holdt nullen i to kamper på rad under 2005/06-sesongen, men fullførte ikke den tredje kampen, og han kan derfor ikke krediteres den.

– Oskar blir historisk dersom han holder nullen mot Lillehammer, sier Lars Nikolaisen, som setter svensken veldig høyt i historisk Storhamar-sammenheng.

– Han er absolutt oppe blant de aller, aller beste keeperne klubben har hatt. Jeg vil si at han hører hjemme i toppsjiktet med Jonas Norgren, Jim Marthinsen og Mika Rautio, sier Nikolaisen.

TENKER IKKE PÅ REKORDEN

Hovedpersonen tar rekordjakten med stor ro, men han innrømmer likevel at det er morsomt å kunne sette en rekord.

– Det viktigste for meg er at vi klarer å vinne de kampene vi spiller, ikke om jeg holder nullen eller ikke sier Östlund, som skryter at lagets offervilje under de to siste kampene.

– Gutta dekket mange skudd mot Manglerud (3–0) og mot Vålerenga (1-0). Det gjør at det blir enklere for meg å ta de puckene som kommer, sier han, før han legger til:

– Det hadde selvfølgelig vært morsomt å holdt nullen igjen, og det hadde vært kult å satt rekorden. Men det viktigste med å holde nullen, er at laget får en god mulighet til å vinne. Da trenger vi ikke å score så mange mål selv, sier målvakten.

– Har du fått noen tilbud fra klubber i andre ligaer?

– Nei, og det er heller ikke noe jeg tenker på. Jeg er i Storhamar nå, og jeg er veldig glad for å være her. Vi skal prøve å vinne sluttspillet, så får vi hva som skjer etter det, smiler Östlund.

– sinnssykt god i hele høst

Christian Larrivée er imponert over det Östlund har levert.

– Han er veldig rolig og god, og det gir en god energi til hele laget. Han har vært sinnssykt god i hele høst. Han har hjulpet oss til å vinne flere kamper enn hva vi kanskje har fortjent.

Les også
SPORT Les Bendik Eriksens blogg.
Les også
SPORT Christian Larrivée skryter av nyopererte Andreas Øksnes.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.