• SPILTE VIKTIG ROLLE: Daniel Jørgensen ble, som keeperen alltid blir i hatoppgjørene mellom Storhamar og Vålerenga, en sentral aktør i ilddåpen på Jordal. FOTO: Fredrik Hubred Hagen

Som Andrew Engelages backup har ikke Daniel Jørgensen fått mye tid mellom stengene denne sesongen.

Selv om 19-åringen voktet buret blant annet i 8-2-seieren mot Kongsvinger, fikk han sin reelle ilddåp mot Vålerenga på Jordal tirsdag kveld. Foran fokuserte TV2-kameraer og 4 577 elleville tilskuere gjorde han flere viktige redninger og en god figur i Dragons' dramatiske 4-2-seier.

- Det var en grei match å komme inn i. Jeg synes vi er det beste laget, og backene gjør keeperens jobb enklere, sier unggutten beskjedent i videointervjuet over.

Panisk øyeblikk

Hatoppgjøret mellom Vålerenga og Dragons tok en dramatisk vending midt i tredjeperioden, da kaptein Mads Hansen på stillingen 1-3 satte pucken i mål. Dommerne så ikke at den hadde krysset mållinja.

Da Vålerenga kontret etter Storhamars dommer-oversette nettkjenning, hadde sisteskanse Daniel Jørgensen forlatt målgården. 19-åringen var i full gang med feiringa.

- Jeg er helt sikker på at det blir mål og ser spillerne våre juble. Da har jeg et lite ritual på at jeg alltid går i rundvantet. Så etter at Mads Hansen har scoret, stikker jeg av gårde. Så oppdager jeg heldigvis i tide at spillet fortsetter, og jeg får kastet meg inn og slått pucken unna, forteller Jørgensen smilende.

Mads Hansens 4-1-scoring ble for øvrig godkjent etter at dommerne hadde tittet på TV-bildene. Dersom Vålerenga hadde utnyttet Jørgensens premature jubelrunde, ville vertenes scoring ikke blitt stående

- Det var likevel en spesiell situasjon, humrer Jørgensen.

Se Jørgensen fortelle om den nervøse ilddåpen på Jordal i videoen øverst på siden!

Les også
SPORT Storhamar banket Vålerenga
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00