Han var med og ga nabo Lillehammer en tidlig sommerferie torsdag. Nå håper Pål "Magic" Johnsen å gjøre det samme med iskrigerne i Vålerenga, før han selv løfter bøtta.

- Gjennom det verste

– Jeg legger opp hvis vi vinner NM-gull i år, for da er det ikke noe mer å oppnå for en gammel mann, sa Johnsen til HA-sporten i januar.

Nå er muligheten der, men først må Storhamar gjennom semifinalen.

– Nå er vi gjennom det verste. Kvarten er den runden vi må vinne. Det er klart det blir tøffere kamper i semifinalene, men da kan vi slippe ned skuldra og spille på glede, sier Johnsen.

Sammen med Storhamar er seriemester Stavanger allerede klare for semifinalen, mens Frisk Asker, Vålerenga, Lørenskog og Sparta kjemper om retten til å møte Norges to beste hockeylag.

Denne sesongen har Storhamar hatt et godt tak på de aller fleste. På fem innbyrdes oppgjør har Storhamar slått Sparta 5-0, Lørenskog 4–1 og Vålerenga 4–1. Av de fire aktuelle lagene er Frisk det eneste som har hatt taket på Storhamar, med tre seire og to tap.

– Det er umulig å si hvem som er sterkest av lagene som er igjen, inkludert oss og Stavanger. Alle seriekampene er glemt når sluttspillet begynner. Vi tar det vi får, sier Johnsen.

Drømmescenario

Men magikeren har naturlig nok et drømmescenario, som ender med NM-gull.

– Nå har vi tatt Lillehammer på fire kamper. Det ville vært en drøm å slå ut Vålerenga i semi’n, for så å vinne finalen.

Det har av mange vært sagt og skrevet at dette kan bli Storhamars sesong, og at et sluttspillgull er realistisk. Nå er det i hvert fall ikke tvil om at også spillerne går for det.

Går for gull

– Nå er det ingen tvil, vi går for gull. Vi har en bra gjeng i garderoben som er sultne. Vi ser pokalen foran oss, sier en selvsikker Johnsen som understreker at verken han eller noen av spillerne tar lett på veien videre.

– Vi er ikke favoritter i en semifinale, men vi er et bra lag som blir vanskelig å slå.

– Selv om vi tok Lillehammer på fire kamper, er jeg ikke bekymra for at vi skal bli for selvsikre. Det har gutta vist denne sesongen. Jeg skjønner faktisk ikke sjøl hvor gode vi har vært, sier Johnsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.