Han var med og ga nabo Lillehammer en tidlig sommerferie torsdag. Nå håper Pål "Magic" Johnsen å gjøre det samme med iskrigerne i Vålerenga, før han selv løfter bøtta.

- Gjennom det verste

– Jeg legger opp hvis vi vinner NM-gull i år, for da er det ikke noe mer å oppnå for en gammel mann, sa Johnsen til HA-sporten i januar.

Nå er muligheten der, men først må Storhamar gjennom semifinalen.

– Nå er vi gjennom det verste. Kvarten er den runden vi må vinne. Det er klart det blir tøffere kamper i semifinalene, men da kan vi slippe ned skuldra og spille på glede, sier Johnsen.

Sammen med Storhamar er seriemester Stavanger allerede klare for semifinalen, mens Frisk Asker, Vålerenga, Lørenskog og Sparta kjemper om retten til å møte Norges to beste hockeylag.

Denne sesongen har Storhamar hatt et godt tak på de aller fleste. På fem innbyrdes oppgjør har Storhamar slått Sparta 5-0, Lørenskog 4–1 og Vålerenga 4–1. Av de fire aktuelle lagene er Frisk det eneste som har hatt taket på Storhamar, med tre seire og to tap.

– Det er umulig å si hvem som er sterkest av lagene som er igjen, inkludert oss og Stavanger. Alle seriekampene er glemt når sluttspillet begynner. Vi tar det vi får, sier Johnsen.

Drømmescenario

Men magikeren har naturlig nok et drømmescenario, som ender med NM-gull.

– Nå har vi tatt Lillehammer på fire kamper. Det ville vært en drøm å slå ut Vålerenga i semi’n, for så å vinne finalen.

Det har av mange vært sagt og skrevet at dette kan bli Storhamars sesong, og at et sluttspillgull er realistisk. Nå er det i hvert fall ikke tvil om at også spillerne går for det.

Går for gull

– Nå er det ingen tvil, vi går for gull. Vi har en bra gjeng i garderoben som er sultne. Vi ser pokalen foran oss, sier en selvsikker Johnsen som understreker at verken han eller noen av spillerne tar lett på veien videre.

– Vi er ikke favoritter i en semifinale, men vi er et bra lag som blir vanskelig å slå.

– Selv om vi tok Lillehammer på fire kamper, er jeg ikke bekymra for at vi skal bli for selvsikre. Det har gutta vist denne sesongen. Jeg skjønner faktisk ikke sjøl hvor gode vi har vært, sier Johnsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00