HAMAR: - Det var deilig med et mål. Jeg er ikke akkurat kjent for å score for mye, smiler Mats Larsen Mostue.

For 20-åringen spilte seg varm i 99 opptredener på dragenes A-lag, før han tok tak og økte til 4-2-ledelse i sin kamp nummer 100.

- Er ingen bulldoser
I går ble han kåret til banens beste spiller. Sammen med veteran og backpartner Mattias Livf, forlot han isen med tre positive markører i pluss/minusstatistikken.

- Det har fungert bra for oss sammen. Mattias er lett å spille med, sier Mats beskjedent.
Beskjedenheten skal nå kastes.
Trener Rune Gulliksen skryter av unggutten. Påpeker at han har et stort potensial og at han allerede er en viktig spiller for laget.
- Men han må bli røffere. Få fram kassa. Han er ikke akkurat noen bulldoser. Mats må jobbe med aggressivitet og valg, sier Gulliksen.

Høyere krav til seg selv
Akkurat det er Mostue helt enig i.

- Jeg vet om det, og hører at trenerne sier det. Men jeg må gjøre noe med det og ville det selv. Det er noe jeg jobber med hele tiden, sier Mostue, som tror det henger mye sammen med hvordan han er som type.
- Jeg er rolig og litt sjenert også utenfor isen. Kanskje må jeg prøve å bli mer breial. Litt mer drittsekk.
For etter sesongen i fjor, stiller 20-åringen høyere krav til seg selv i år.
- Jeg er ikke helt fornøyd. Det har vært litt å gå på. Jeg synes jeg har spilt en del dårlige pasninger og at det er blitt litt usikkert av og til. Forventningene til meg selv er større i år.
- Kurven pekte nedover mot slutten av fjorårssesongen. Det gjelder å være hundre prosent på hver eneste trening, sier Mostue, som i første rekke har fast plass på laget som målsetting for denne sesongen.

- Bra offensivt
Rune Gulliksen var glad for at laget endelig kunne juble for full pott på hjemmebane, etter en målorgie mot MS i går kveld.

- Først og fremst må vi glede oss over sju mål og tre poeng i kveld. Så må vi tenke på de fem baklengsmålene som legger en demper fra i morgen av, sa Gulliksen i går.
På disse punktene noterer han en pluss i margen:
- Vi gjør mye bra offensivt. Har bra fart, slipper og skjermer pucken og har mange gode overganger. Vi gjennomfører det vi har snakket om hele uka. Mange gjør en god kamp, og ungguttene leverer.

Sliter med ankomst
Men Storhamar-treneren var skuffet over den defensive delen av spillet.

- 15-6 i skudd og 5-3-ledelse etter første periode henger ikke på greip. Vi ser at vi har sluppet inn for mange mål og jobber med å bedre det. Heldigvis er vi fullstendig klar over hva som må bedres.
- Det er spesielt i ankomstfasen til motstanderen vi sliter. Når de kommer i angrep, er vi ikke sterke og nøye nok når vi skal finne mann. Vi har brukt, og kommer til å bruke mye tid på det, sier Gulliksen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.