Det har lenge vært et hett tema om Jimmy Andersson bør få spille, på lik linje med lagkameratene.

Etter at han i fjor høst allikevel ikke ønsket å bli norsk statsborger, ble det besluttet at han skulle bli behandlet som den 8. utlendingen, og at han skulle sitte på tribunen så lenge de syv andre importspillerne var kampklare.

Etter en rekke svake prestasjoner denne sesongen, ble det nærmest et krav fra supporterne og folk rundt klubben at Jimmy Andersson burde bli tilgitt av klubben, og at han skulle få spille på like vilkår som lagkameratene.

For litt over en uke siden åpnet sportslig leder, Sjur Rakstad Larsen, opp for at man skulle vurdere saken på nytt, noe de nå har gjort.

I en pressemelding på klubbens hjemmesider går det frem at Andersson fortsetter som 8. utlending, etter at spillergruppa har tatt opp temaet.

Jimmy Andersson skulle gjerne sett at utfallet hadde blitt annerledes, men forteller at han forstår hvorfor det ble som det ble.

- Jeg aksepterer at spillerne kom frem til den beslutningen. Selvsagt skulle jeg ønske at jeg fikk spille mer regelmessig enn det blir fremover, men jeg har forståelse for at det blir slik, sier Andersson til HA-sporten.

- Nå ønsker jeg bare å legge saken død og bak meg, slik at spillerne kan holde fokus på det de skal gjøre på isen, forklarer han.

Klubben har lagt ut følgende beskjed på sine hjemmesider:

"Vi i spillergruppen mener fortsatt at beslutningen om at Jimmy alltid skal være 8. utlending er riktig. Vi har sagt til trenerne og sportsutvalget at vi ønsker at avtalen fortsetter ut sesongen – og de har stilt seg bak dette.

Vi ber om at alle respekterer denne beslutningen og at det nå blir ro rundt saken slik at vi kan konsentrere oss om det som er viktig for oss alle – å vinne hockeykamper.

Vi kommer derfor ikke til å kommentere saken – og vi har bedt om at ingen andre i klubben gjør det heller", skriver de på sine hjemmesider.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00