• BØRRESEN-JUBEL: Hamar-gutten Eirik Børresen jubler etter å ha satt inn 1-0 for Sparta etter 49 sekunder. FOTO: Fredrik Hubred Hagen

(Sparta - Storhamar 4-5 etter sudden death)

Storhamar vant den andre semifinalen etter å ha hentet opp 4-1 til 4-4 like før slutt. I sudden avgjorde Christian Larrivée da han dundret inn et tungt slagskudd, og de rundt 400 Storhamar-supporterne jublet hemningsløst.

HATV: Se intervju med Larrivée etter seiersmålet.

Trener Aleksander Smirnov var både glad og stolt da han snakket med HA-sporten etter kampen.

- Jeg er utrolig stolt over det gutta får til i dag. Vi ligger under 4-1, men gir oss aldri. Vi viser fram mye lagmoral og offervilje i dag, skryter Smirnov.

Børresen-scoring

Etter bare 49 sekunder kom kampens første mål. Storhamar-kjenning Eirik Børresen utløste hjemmejubel i Sparta Amfi da han hamret inn 1-0 etter kaotiske øyeblikk i Storhamar-sona. 

Gjestene slurvet fælt i åpningsminuttene, men kom bedre med utover i perioden. De gule og blå vant skuddstatistikken 10-8, men Sparta ledet kampen med ett da én periode var unnagjort. 

Johnsen utliknet

Storhamar overlevde to undertallsminutter tidlig i midtperioden, og straks etter utviste Jacob Berglunds løslatelse kom utlikningen. Pål "Magic" Johnsen overlistet Tommy Johansen til 1-1 med periodens eneste scoring.

Skuddstatistikken 16-6 vitnet om en periode der hjemmelaget var farligst, men Storhamar var à jour før tredjeperioden.

- Pål sin scoring var fryktelig viktig for oss. I kveld var Pål skikkelig god, skryter Jacob Berglund.

Tre Sparta-mål

Den tredje perioden skulle bli langt mer dramatisk enn de to første.

Sparta scoret etter 49 sekunder i førsteperioden, og i kampens sisteperiode kom målet enda raskere. Etter en svak pasning fra Andreas Øksnes og klabb og babb foran Andrew Engelage, kjempet Niklas Roest pucken over mållinja.

Fire minutter senere doblet Sparta ledelsen. Magnus Lindahl styrte Patrichk André Bovims skudd inn til 3-1, og bare et par minutter senere la Marius Hagberg på til 4-1 med et frekt skudd.

Hjemmefansen i Sparta Amfi jublet som om seieren var sikret. 

Storhamar kom tilbake

Det var den imidlertid ikke, og med 7.41 igjen på kampuret startet Storhamar opphentingen. Lars Erik Hesbråten pirket inn gjestenes andre for dagen og ga hjemmefansen et snev av ny nerve.

Da Christian Larrivée lurte inn nok en Storhamar-redudsering to og et halvt minutt senere, begynte hjemmefansen for alvor å bite negler. Sparta ledet 4-3 med fem spilleminutter igjen.

Så, med 2.31 igjen å spille, kom utlikningen. I spill fire mot fire kriget Luke Moffatt pucken forbi Tommy Johansen, og Storhamar hadde tilintetgjort Spartas 4-1-ledelse fra tidligere i perioden.

Sparta presset på for en avgjørelse i sluttsekundene, men Storhamar sikret seg sudden death med oppofrende forsvarsspill.

Med 56 sekunder igjen av kampens fjerde periode falt avgjørelsen. Christian Larrivée tok ansvar og banket inn 5-4-målet forbi Johansen fra blålinja.

Smirnov mente Storhamar rotet det til på egen hånd i starten av perioden.

- Vi gir dem tre scoringer på rad. Vi kan ikke gi bort pucken midt i sonen, for da blir vi straffet knallhardt. Jeg er ikke fornøyd med de første ti minuttene av perioden, men det er ikke så farlig akkurat nå, gliser Smirnov. 

Mens Storhamar kjempet seg tilbake i Sparta Amfi, sikret Stavanger Oilers første stikk i den andre semifinaleserien med en komfortabel 3-0-seier på Jordal.

Storhamar stilte med følgende lag: 

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Jimmy Andersson, Adrian Saxrud Danielsen - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten.

3. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen - Vetle Lindstad, Ole Petter Øvergaard, Jørgen Langdalen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.