SARPSBORG/ HAMAR: Han forsøkte lenge å finne seg en ny klubb i utlandet i sommer.

Han var også i kontakt med flere potensielle arbeidsgivere utenfor landets grenser, både i Sverige og Finland.
Men Ruben Smith ble i Storhamar denne sesongen også.
I kontrakten er det likevel en åpning for at han kan forsvinne allerede i vinter.
- Jeg har en klausul i kontrakten, bekrefter 22-åringen.
Den sier at han kan forlate klubben før overgangsvinduet stenger 25. januar.
- Men det er ikke noe jeg tenker på. Den ballen er egentlig lagt litt død. Hvis det hadde ringt noen og tilbudt meg noe bra et bedre sted, måtte jeg ha vurdert det, men sånn det er nå, spiller jeg i Storhamar.

På rygg med beina i været
Og fortsetter han som han har stått i de siste kampene, som banens gigant i to strake seirer over Sparta, og bare slått av Pål Johnsen i samme kåring på Jordal, gråter ikke Dragons over akkurat det.

I Sarpsborg tirsdag hadde han spesielt tre redninger det luktet svidd av. Som fikk både med- og motspillere til måpe.
To ganger lå han langs isen, med armen på helt riktig sted til riktig tid, og reddet opplaget scoringer.
Mens den tredje høstet skryt også fra Sparta-spillerne. I utgangspunktet var han utspilt, men fra sin posisjon på ryggen fikk han kastet det ene beinet opp i lufta og stoppet pucken.
- Jeg var litt sent ute der, så det ble en slags desperasjonsredning. Det er sånn man har gjort noen ganger på trening, smiler Ruben.
- Laget som helhet er mye bedre nå. Det defensive har tatt seg veldig opp, og vi spiller med mye mer kynisme, som har vært nøkkelen de to siste årene.

- Pål er 1. valget
Selv om han tilsynelatende er tilbake i samme form som sikret ham pokalen som mest verdifulle spiller i bøtte-sluttspillet for to år siden, er han ydmyk i forhold til landslagsplassen.

- Knut Jørgen Stubdal sa jo etter forrige samling at Pål (Grotnes) er 1. valget. Han har stått bra, og sånn er det, sier Ruben, og legger til:
- Jeg må bare si som Tobben (Orskaug) alltid sa, jeg må bare sørge for å være klar i tilfelle min sjanse kommer. Akkurat som jeg var da jeg var back up for Jonas Norgren.

Lysketrøbbel for Pål
Stjernen-keeper Grotnes sliter på sin side fortsatt med den vonde lysken, og skal gjennomgå en operasjon for Gilmores Groin.

- Men han skal være tilbake etter jul. Det går nok fint. Uansett er OL noe jeg hadde blitt glad bare for å få være med på.
- Du er vel ganske sikker i en tropp…
- Det kan hende jeg er det, men samtidig må jeg bevise at jeg fortjener å være der. Jeg kan ikke gå og regne med at jeg kommer med, det kan fungere som en brems. Jeg må bevare sulten, sier Ruben Smith.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00