Da nyheten om Alexander Reichenberg og Magnus Lindahls bytur i Oslo sprakk torsdag kveld, ble det også klart at spillerne ikke har noen retningslinjer de må følge for hva som er greit og ikke greit.

– Det vet jeg ikke noe om. Jeg har ikke hørt noe spesielt om retningslinjer. Jeg skjønner at man ikke drikker før matcher, men jeg vet ikke om noen regler, forteller Reichenberg til HA-sporten.

– Vi må egentlig bare bruke hodet, forteller han videre.

Heller ikke Lindahl har hørt om noen retningslinjer for spillerne, men han har nå forstått hva som ikke er greit å gjøre.

– Akkurat nå virker det som det er nulltoleranse på alkohol. Jeg vet ikke om noe annet enn det.

– Det står ikke noe i kontrakten eller noe. Det er vanskelig for meg å svare eksakt. Man må jo tenke praktisk og prøve å forholde seg til neste match, best mulig. Og det er vi gamle nok til å tenke på selv, forteller han.

Gjør endringer

Sportslig leder, Sjur Rakstad Larsen, forteller at klubben nå kommer til å utforme retningslinjer for spillerne, som skal følge spillerkontraktene, slik at de vet hva de har å forholde seg til.

Han forstår ikke helt hvordan spillerne ikke har fått med seg hva som forventes av dem utenfor isen midt i en sesong.

– Det høres veldig rart ut. Det er internjustis i gruppa, retningslinjer internt i gruppa. Men når det gjelder å gå ut på byen og drikke alkohol, under sesong, det er kun hvis dem har fått fri og får lov til å gå ut under spilleopphold, forteller Rakstad Larsen.

– Det er første gangen jeg har vært borti at folk ikke har skjønt det, forteller han.

Forbilder

Det var etter tapet mot Stjernen, torsdag for litt over en uke siden, at Reichenberg og Lindahl valgte å sette kurs for hovedstaden. Her skal de ha gått ut på byen og drukket noen øl, før de senere gikk hjem og la seg.

Straffen for dette ble to kampers utestengelse fra klubben, noe begge to aksepterer.

– Det eneste jeg kan gjøre er å beklage, og det var dumt. Jeg burde ha tenkt litt lenger.

Reichenberg forteller at han er innforstått med at han, som forbilde for andre, må passe på hva han bruker fritiden sin til, og han har følgende melding til fansen.

– Ikke gjør som meg. Det er mest kjedelig, jeg ødelegger mye for meg selv, men jeg ødelegger også for mange andre. Familien min får masse dritt. Unger som ser opp til meg, og som kanskje synes jeg er en bra hockeyspiller, de ser kanskje litt annerledes på meg nå, forteller han.

– Det er vanskelig å se at noen har meg som forbilde akkurat nå, forteller Lindahl.

Vil ha en viss frihet

– Vi er bare mennesker vi også. Vi må få lov til å treffe kompiser og sånn, forteller Lindahl til HA-sporten.

– Vi er jo mennesker, vi også. Vi må få kose oss. Vi er ikke roboter som bare spiser, trener og sover. Jeg er et menneske, jeg også, sier Reichenberg.

Les også
SPORT Fikk to kampers karantene. Les Alexander Reichenberg og Magnus Lindahls forklaring om byturen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00